Ansiktsboken

Herreguuuud FB....hahaha....man ska verkligen inte ge sig tiden att läsa saker där ;-) Men ibland faller man dit och blir sittande och läsa något inlägg med den ena kommentaren värre än den andra ;-)

Det finns en FB-sida som heter "Hästvärldens Blacklist" och där varnar folk för oseriösa hästförsäljare eller andra i sammanhanget oseriösa människor inom branschen.

För stunden råkade jag hamna i ett inlägg där någon letat medryttare.....men bara fått konstiga svar och konstiga ryttare som svarat med allehanda krav.....

Och OJ vad jag känner igen det ;-) Att leta medryttare är som att leta efter en nål i en höstack.....att sen hitta en BRA medryttare är näst intill omöjligt.....och hittar man så tar det, generellt sett, 2-3 månader innan de försvinner på grund av "har inte tid" eller något annat märkligt ;-)

Antingen har man tid och det vet man i så fall när man letar efter medryttarhäst.Det är ju inget som plötsligt uppstår att man inte har tid såvida man inte flyttar, byter jobb eller något annat likvärdigt.

Jag har också haft flera som försvunnit då de märker att jag faktiskt kräver ansvar och kommunikation med dem. De har helt enkelt tyckt att det blir för mkt jobb att sköta det som ska skötas runt hästen......

Och det trots att jag i princip ser till att allt rullar i övrigt, betalar precis ALLT kring hästarna och har aldrig krävt pengar eller något annat av dem. Har det varit något de saknar så skaffar jag det, ingen har behövt köpa något själv som de velat ha.

Jag har aldrig gnällt eller haft åsikter om hur de lägger sin ridtid.........det ENDA kravet jag haft är att komma på sina dagar.......och OM de inte kan det så höra av sig i TID. Saken är ju den att om de inte tar sina dagar så står jag där med en extra häst som jag inte räknat med den dagen och då vill man gärna veta det så tidigt som möjligt ;-)

Sen är jag väl av den sorten som anser att man inte är "sjuk" på sin riddag ;-) Såvida man inte är sängliggande eller med båda benen brutna.......för hästar fattar ju inte logiken i att människor plötsligt inte dyker upp då de står och väntar på dem ;-) Alltså tar man sig till stallet i de flesta skick även om man kanske inte klarar att rida så klarar man i alla fall NÅGOT.

Jag tror att många medryttare ser det som att det är ett trevligt inslag att rida 2 dagar i veckan likväl som det är trevligt att spela tennis 2 dagar i veckan ;-) Och är det så man känner och tänker så bör man nog välja Tennis tycker jag......eller så söker man sig till en ridskola ;-)

Nu har jag bara Anna i princip och henne har det aldrig varit några problem med. Hon har alltid gjort MER än vad som krävs och har varit i stallet de dagar hon sagt......EN gång på 2 år har hon meddelat att hon inte kunde komma den dag hon sagt..............EN gång på 2 år!!! Jo och sen Jossansom rider Guiness förståss.....höll på att glömma henne....hahaha....hon har också snart varit här i 2 år och har kommit precis varenda gång hon bestämt........oavsett skick. Det har varit gånger då jag nästan tyckte att hon borde varit hemma men hon kommer och även om hon inte orkar rida så sköter hon om Guiness :-)

Och sen är det en annan sak också....vad vill man ha ridmässigt, vad kräver man för kunskap av sin medryttare? Det frågan är jättesvår...........för i min värld finns det inte många som jag anser klarar av att rida mina hästar på det sätt som jag vill att de ska arbeta på. Så jag tänker att det är mkt bättre att de "åker" häst och bara ger dem en god tur i skogen i alla gångarter än att de ska försöka sig på att "rida hästen i form".......Aggish rids ju bara av mig nu men Anna kommer säkert att rida honom framöver också. Biggi vet ni ju att jag bara rider själv eftersom allt med honom handlar om tillit....med honom FÅR det bara inte gå fel.

Så det där med medryttare har jag lagt ned på både Aggish och Biggi.

Det var ju lite roande att läsa FB-inlägget och konstatera att medryttar-problemen finns över hela landet ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229