Ansvar på sociala medier....

Hur mkt ansvar har vi på sociala medier? Man fiskar efter fler följare och klick men en del vill inte alls ta ansvar för det dom lägger ut ?! Självklart får man ha åsikter och göra som man vill men när man väljer att outa det man gör och hur man lever så anser i alla fall jag att man har ett visst ansvar........eller har jag fel?

Att lägga ut bilder och filmer då man rider utan hjälm är för mig ett väldigt big no no!!

Det finns så många anledningar att rida MED hjälm. För det första tycker jag att det är endast brist på intelligens att rida utan hjälm, det visar bara att man inte nått en mental ålder för konsekvenstänk. Skulle man dessutom ramla av och skada huvudet så kommer man orsaka en hel rad med "besvär" för omgivningen........sorg och rädsla hos anhöriga, kostnader för samhället, någon behöver ta hand om hästen framöver......sekundärt men dock är det parametrar som existerar.

Att sen dessutom outa det med filmer och foton på Instagram där ungdomar gärna tar till sig detta idiotiska beteende är ju också jävligt oansvarigt enligt min mening.

Denna person rider en häst där hen hängt lös ett antal gånger då hästen är hyggligt busig och den rids växelvis utan hjälm av ryttaren......som gärna lägger ut både filmer och foton då de hoppar på någon äng med håret fladdrande.........det klart att det ser härligt ut och vem skulle inte vilja galoppera och hoppa på en stor grön äng med håret fladdrande ;-)

Är man vuxen med konsekvenstänk så stannar det vid att man tycker det ser härligt ut............är man ung UTAN utvecklat konsekvenstänk så inbjuder det till att efterapa detta beteende.......

Jag kunde ju inte låta bli att kommentera detta (på ett trevligt sätt!!!) men får till svar att alla gör som de vill och det inte är hens ansvar, det är föräldrarnas ansvar att ha koll på sina barn vad de tar del av på sociala medier.........nu är ju hen inte SÅ himla gammal själv men dock tillräckligt för att ha ett konsekvenstänk i alla fall.

Jag skiter personligen i de som rider utan hjälm men ha åtminstone förstånd nog att inte lägga ut bilder och filmer på sociala medier.

Och visst har föräldrarna ansvar för vad barnen gör på nätet men det finns gränser för hur de kan begränsa......att begränsa barn från att titta på Instagram blir ju svårt då detta faktiskt är ett "vanligt" forum där de flesta ungdomar har kontakten med varandra.

Jag var också en dumskalle en gång i tiden och red mkt utan hjälm. På den tiden var det väldigt vanligt men snälla........vi har ju kommit lite längre än så i utvecklingen och speciellt inom utvecklingen i ridsporten....eller??? Problemet var att det fanns ingen som sa till mig då eftersom de flesta faktiskt red utan hjälm. Idag skulle jag aldrig livet komma på tanken att rida utan hjälm....TROST att jag faktisk inte ramlar av särskilt ofta.....(dumt sagt....hahaha)

Den dagen samhället och sjukvården tröttnar på att behandla och betala onödiga skador från ridolyckor så hoppas jag att det kommer komma en lagstiftning där det är tvingande att rida med hjälm precis lika självklart som att köra motorcykel med hjälm.

Har jag fel och är jag bara "fjantig" som anser att man har ett visst ansvar? Är det inte meningen att vi vuxna ska göra det vi kan för att vara BRA förebilder för den kommande generationen?!?https://www.hippson.se/artikelarkivet/utrustning/landslagsryttare-vill-ha-hjalmtvang.htm


Kaatjiing ;-)Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229