Är det verkligen rimligt?!?

Fick fakturan från veterinärbesöket idag. Ja det är knappast någon nyhet att det kostar helt orimligt med pengar att ringa ut en veterinär. När man läser "behandlingsunderlaget" måste man nästan skratta åt det....eller gråta ;-)

(alla summor är exkl moms att komma ihåg)

Inställelseavgift: 397,91

Det kostar det att veterinären rullar in på vår gårdsplan....

Basavgift: 125,00

Vederbörande kliver ur sin bil....

"Bilavgift": 270,00

Antar att det är milersättning/reseersättning....

Med andra ord har jag redan NU samlat på mig en nätt summa närmare 1000:- och veterinären har inte ens kommit in i stallet....

"Rörelsekontroll": 167,13

Vi tvingas SLÄPA ut Qsan på stallgången trots att hon stod som en fällkniv med rumpan hängandes på väggen.....men UT skulle hon. Vad ville han se undrar man?!?

Kompletterande undersökning: 201,43

Undersökningen bestod av att jag och Ellen fick stödja Qsan för att hon inte skulle ramla omkull under tiden som veterinären tjoade och stojade när han lyfte på hennes framhov....allt för att hon inte skulle lägga sig. Det han gör är att klämma på hoven med visiter-tång......Kan tycka att hon kunde uträttat det i boxen....en häst som knappt kan stå upp på alla fyra inte borde utgöra ett hot precis.....;-)

Grundåtgärd 1: 356,62 

Ja vad DET är vet i tusan....

Material 4: 22,00

Gissar på kanylen och sprutan eller antagligen BARA kanylen...haha

Material 3: 15,00

DÄR kom sprutan....

Injektion: 47,75

Och DÄR kom preparatet....näää för det kommer sen ;-) Det var summan för att veterinären drog upp preparatet i sprutan och stack in den i halsen på henne..haha 

Loxicom: 49,32

Rådgivning: 152,84

Men herreguuuuud?!? "Rådgivning"?!? Ingår inte det i hela paketet när man ringer en veterinär?!? Nästa gång ska jag inte ställa EN enda fråga...undra om fakturan blir billigare då?

Ja sen kom ju henne Metacom utöver detta givetvis men det e inte så konstigt.

Så det är troligen veterinär man skulle utbildat sig till ;-)

Och ja...jag raljerar lite över detta absurdum. Jag hade accepterat det hela om det varit kväll eller helg eller om han behövt åtgärda något....men denna faktura innebar ENDAST att han lyfte en hov och sen gav en spruta och sen fick jag DESSUTOM betala för att vi "pratade" innan han åkte . Och såklart är hon försäkrad men jag anser att försäkringsbolagen borde reagera mot dessa hysteriska veterinärarvoden......det är de som får betala.

Kaatjiing ;-)Gillar

Kommentarer

westyarnhillside
westyarnhillside,
Ja eller hur 😉
nouw.com/westyarnhillside
Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Men hjälp 🙈 helt jävla sinnesjukt 😡
nouw.com/fia_jungdalen
IP: 82.99.3.229