Att dressyra

I dag har jag varit med Ann på dressyrtävling och det är en upplevelse varje gång....även om jag inte är med så ofta. Snart kan jag LB:3 (tror jag det var) utantill...hahaha. Det som slår mig är hur otroligt spända de flesta dressyrhästar är?!? Eller de är så makalöst känsliga och lättstörda för minsta lilla runt i kring. Och visst är det väl så att på en hopptävling är det så mkt ljud och rörelse att hästarna inte kan ta in allt och därför märks det inte på samma sätt när de blir spända. Men ändå, det känns lite sådär hopplöst att det är sånt "lotteri" i fall man ska få en hygglig procent eller inte......eller det klart att det krävs att man både rider bra och gör alla rörelser där de ska vara, fattningar på rätt ställe osv. Men det är liksom ETT felsteg, ett litet taktinslag eller tillstymmelse till galoppsteg så är man DIREKT nere under godkänd procent. Hästarna får liksom knappt fälla ett öra i otakt med det andra utan att det syns i protokollet. Men så är det med den disciplinen ;-)

antagligen ingen framgångsgren för min del...hahaha. Va fasiken man vill ju att hästen ska "röra sig" och inte bete sig som en robot....hahaha. Men det jag gillar med dressyr är att man knappt märker att det är tävling....allt är så tyst,lugnt och kontrollerat. Man vet också EXAKT på minuten när man startar vilket är toppen. Man kan beräkna när man ska va på plats, lasta ur och rida fram. Nu på eftermiddagen har vi fixat lite och vi har varit och badat hundarna i ån....vilket inte var särskilt smart gjort då vattnet av okänd anledning står helt still?!? Så det var nästan bara dy vilket hundarna såklart uppskattade....men inte vi ;-) De fick duscha i stallet när vi kom hem och det kompenserade Iris med att rulla sig direkt i gruset efteråt.....suck.

Lizza vilar idag efter en ganska tuff vecka så jag har inte ridit. I morgon jobbar jag till 11 och sen får jag se om Gill har tid med mig efteråt ;-) Ska kolla med henne i kväll.

Om ett par tim ska vi åka till Tofta och äta tillsammans med Mårten och Amanda. Nyöppnat ställe men som också finns inne i människobyn så vi har ätit där förut och vet att det e bra mat och service.

Får se om vi hörs senare i kväll.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229