Att man alltid måste "tycka"....;-)

JA...det måste man ;-) Jag måste tycka. Jag stör mig på en del saker och då MÅSTE jag tycka. Just nu tycker jag det finns så himla mkt ryttare som är lite för imponerade av sig själva....ni vet den där sorten som "låtsas" att de tillhör toppskiktet i ridsporten trots att det är väldigt uppenbart att de inte ens är i närheten ;-) Lite hybris sådär......

Nej ingen jag "känner" , ingen här i min närhet som jag tänker på. Men man läser(som alla andra) bloggar och annat och det finns som sagt många som varken har självdistans eller självkritik.....eller inte då det finns grund för det i alla fall ;-) De kritiserar gärna sig själva för saker som är helt obetydliga men vill framställa sig som "skickliga" där det brister.....

Och en sak jag VERKLIGEN tycker illa om när man pratar om sin häst och träning.......hon/han gjorde si eller så, hon/han har blivit mkt bättre på ditten eller datten, hon/han fick ett nedslag (som hon/han får ta på sig).....ni fattar säker vad jag menar ;-)

Man omskriver hästen på ett snällt korrigerande sätt men mellan raderna står det att det är hästen som blivit bättre eller sämre på något......En häst som inte vill svänga gör inte fel....det är ryttaren. En häst som river gör inte fel,ryttaren är inte bättre än så. En häst KAN inte göra fel!!!! Den kan bara göra det JAG lärt den eller det JAG bett om-inget annat. Hästen vet inte vad "fel" är i det sammanhanget....

Självklart kan hästar ha "rävar bakom örat" men det är OCKSÅ mitt fel....jag har låtit den hamna där och inte tagit tag i problemet i tid.

Oavsett vad den gör så är det MITT FEL....!!!

Som nu....Lizzan är en ragata emellanåt att rida....och det är SÅKLART mitt fel. Det beror ju på att jag stoppar i henne foder som skapar energi (dock behöver hon det) och då får jag ju faktiskt bita i det sura äpplet och ta att hon är en ragata.

Eller hon hoppar ut hagen (inte gjort det på länge)....det är ju OCKSÅ mitt fel för att jag inte lärt henne det från dag 1 att det är INTE ok att göra det. Saken var den att när hon började med det så pendlade jag till fastlandet och hade inte möjlighet att ta problemet varje gång det inträffade....alltså får jag skylla mig själv.

Eller hon står ALDRIG still när man sitter upp...gör hon fel?!? Nej hon gör bara det jag sagt är ok......dumt av mig såklart att inte ta tag i problemet ;-)

Så oavsett vad hästen gör så är det i grunden MITT fel. Nu halkade vi ifrån ämnet lite kanske men det är EN av de saker som jag kan störa mig oerhört på när ryttare inte förstår.

En annan sak är när ryttare "dunsar" i ryggen på hästen när de galopperar....ghaaaaa...jag blir TOKIG!!! Hur svårt kan det vara att lyfta på röven om man inte kan slappna av så man sitter still?!?

Eller ryttare som INTE lyssnar på sin instruktör.....som inte kan ta in instruktioner helt enkelt.

De får en instruktion, de lyssnar, nickar och håller med och sen händer inte ett skit?!? Det är väl EN sak om man försöker men inte når ända fram men då FÖRSÖKER man trots allt och man jobbar på det....men de där döskallarna som svarar "jag gör ju så men det går inte"......neeeeej, du GÖR inte alls så för då hade det fungerat-fatta!! Sluta tro att det finns genvägar till rätt känsla för det gör det inte.

Jo jag kan svara Gill ibland-"jag tycker att jag gör så men jag lyckas inte".För visst kan det kännas som man gör precis "så" men man får inte resultatet....men faktum är att man inte alls "gör så"....man "tycker" att man gör så ;-)

Ja ja lång diskussion om ......ingenting...hahaha....jo om att "tycka"😉

Gillar

Kommentarer

feliciaorrstenius
feliciaorrstenius,
Håller med dig till stor del!! 😊
nouw.com/feliciaorrstenius
IP: 82.99.3.229