Att "tjuvrida"

I går "tjuvred" jag på en stubbåker :-) Jag trodde mig veta vems det var och det var ingen tillsåning på den så jag tänkte att vi kunde dra ett varv längst ut i kanten.......weeeiiii.....alltså Aggish var SÅ himla lycklig, det blev både bock och skutt och frust :-) Vi galopperade 2 varv och fick ihop 4 km på det så ni fattar hur stor den åkern är ;-) Sen när jag kom hem berättade jag det för maken och fick klart för mig att det inte alls var den person som ägde marken som jag trodde....hehehe......men det var torrt och vi var absolut längst ut i kanten och jag kunde inte se att det ens blev hovar i marken......men det klart man måste fråga först!!! Snacka om att tjuvrida....hahaha. Men maken ringde markägaren ,eller arrendatorn rättare sagt, och han sa att det var helt ok.Dock skulle han dubbelkolla med markägaren just in case. Den åkern ska ju plöjas nu i höst så det kommer ju inte bli många dagar man kan rida på den ändå. Men den svängen vi tog igår glömmer varken jag eller Aggish på länge :-)

(det var inte denna åkern vi red på)

I morse kom hästarna ut vid 06.45 så jag kunde sätta igång med stallet direkt. Aggish vilar idag eftersom jag absolut inte hinner rida hnom innan jobbet. Biggi fick en skrittur i skogen med Lena och Elliot. Sadeln kändes superbra men det tar några dagar innan allt sätter sig.Så stor skillnad när jag gick ned till 16,5 tum istället. Tror till och med att jag egentligen skulle haft 16 tum.....men det blir bra såhär också. En annan modell , Courage, som passar "sportryggar" som Biggi och Aggish har. Nu har jag också packat min Confidence som ska till Malmö på stoppning och sen ska den tryckas ihop en storlek samt byta en av stropparna (om det går). Sen är jag klar i sadelgarderoben :-) Nu ska jag bara få iväg min WoW-dressyrsadel också som inte alls fungerar till min kropp eller till Aggish. Så är någon ute efter en WoW-sadel så hör av er ;-)

Biggi fick sin nya outfit idag ocksså ;-) Ni får ursäkta att bilderna på mina hästar alltid ger dem en minimal bakdel och en jättestor framdel......fattar inte hur jag ska fota för att slippa det.....?!?

Så jäkla skönt att de när jag tog av sadeln hur den legat an precis hela vägen men att det ändå fanns utrymme under krampan när magen kom upp :-) Och vilken skillnad det blev när de flyttade stigbygelkrampan bakåt så jag kom fram med höften och verkligen fick skänkeln rakt under höften :-) Blev till och med tvungen att korta lädret ett hål för annars kom skänkeln FÖR långt bak ;-)

Biggi verkade trivas i sadeln och han blev inte så "struttig" i skritten som han var innan, han skrittade mer flytande så att säga. Hans sadeltvång är som bortblåst (peppar-peppar) men han är fortfarande lite lat och bekväm när det kommer till arbete ;-)

På fredag ska han träffa Kiropraktorn på kliniken. Hon ska gå igenom hela hans rörelseapparat nu innan man sätter igång honom ordentligt. Eftersom han är "lat" i vänster bak så är det skönt om hon går igenom honom ordentligt i rörelse.

Nu ska jag in i duschen och sen till jobbet ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229