Bålstabilitet is da shit ;-)

Ja det är ingen lek att få en sadel-lös ryttare att hitta sin balans ;-) Inte om ryttaren skall sitta i klyksits UTAN att hålla fast sig med knäna ;-) Det var dagens arbete hos sis. Hon rider numer barbacka hela tiden i KLYKSITS och det kan jag upplysa om att det är något helt annat än att bara svinga sig upp och "rida barbacka". Att sätta sig i samma sits som man gör i sadeln är bortkastat....både för ryttarens balans och framförallt för hästens balans ;-) Men det gick bra och en och annan ny knapp hittades ;-)

Maken har kört hösilagebalar så det brinner.Han har nog kört hem flera hundra balar vid det här laget.Det är ju såklart inte bara vårt foder, det är Mårten och Amandas foder också eftersom vi alltid hjälps åt med skördarna.

Lena och Moa var här på eftermiddagen och red.De försökte få med mig ut på Biggi men jag hade redan räknat ut att värmen skulle ta kål på oss båda så jag avböjde ;-) Däremot red jag ut honom senare nu på kvällen och det var varmt nog ;-) Inget trams alls idag och trots värmen var han pigg och glad.

När maken kom hem fortsatte han med bygget och det fanns inte så mkt jag kunde hjälpa till med så jag har suttit i solen mot stallväggen och lyssnat på podcast ;-)

Det var några som hörde av sig angående Rox igår också. Har ingen annons på henne ännu, det är genom olika kanaler och kontakter som hon är till salu. En vettig och en "o-vettig" hörde av sig ;-)

Men så är det alltid när man har en häst till salu, man får många konstiga svar men de får man bara sålla bort. Ett par tyckte att de kunde betala 20 tusen under satt pris.........utan att ens sett hästen ordentligt?!? Jag har lite svårt för de som ska dumpa priset det första dom gör.....funkar inte riktigt så. Om man däremot säger att hästen har ett pris som de inte kan matcha är en sak....men att försöka hitta "issues" på en film på 20 sekunder för att kunna dumpa priset med 20 tusen......då blir jag lite sugen på att skicka dem en länk med en häst i deras prisklass som tips till dem ;-)

Oavsett vad så ska hon kollas igen om 1½ vecka först och främst för att se OM det var en hovböld eller om det är något annat. Efter det ska hon filmas. De filmer jag har på henne nu är nog 2-3 år gamla(vilket jag såklart upplyst om).

Kvällen blev lika sen som igår.....nästan ;-)I morgon rider jag båda på morgonen och vid 14-tiden åker vi bort till Amanda och Mårten.Amandas föräldrar är här också, världens skönaste människor. Sis och hennes gubbe kommer också senare på kvällen så vi blir ett gäng som vanligt :-) Lite kubb, musikquiz(då det alltid blir krig....hahaha) och grilla senare på kvällen.

Nu sova så jag ids kliva upp vid 07 ;-)

Kaatjiing ;-)


Gillar

Kommentarer