Barfotabarn

Rox lilla Rox ;-) I går var det "premiär" för henne att traska på i skogen med skor. Söta lilla Rox, hon fattade inte att hon hade skor på nåt vis. Hon fortsatta ett försöka styra ut i kanten på grusvägen av gammal vana och då hon kom upp på gruset började hon tassa....bara därför att liksom ;-) Men hon kom på ganska snabbt att det funkade fint att gå på grus nu så lite trevande till en början blev snabbt fartigt istället ,-)

Självfallet tar det ett par dagar innan hon vant sig med sina nya pjuck så vi skrittade mest och la in 2-3 travsträckor. Hon vilar SÅ himla fint på steget i traven även om hon gärna vill fördela vikten framåt om hon får välja. Hon vill gärna bli kort i halsen och men när man väl får henne fokuserad på arbetet så går det bra att flytta vikten längre bak. Sen MÅSTE man hålla henne sysselsatt hela tiden för hon är expert på att hitta miljoner saker att bli "rädd" för så att hon kan göra en "rump-rusning" ;-) Men konceptet nu är att avbryta och sysselsätta så kommer det att försvinna. Hon vill också gärna dyka då det blir jobbigt så det gäller att hålla om henne ordentligt så man får balans i henne.

Sen träning med Lizza. I går va en sån där dag då hon va lite "upprörd" över att åka iväg. Hon blir det ibland,vissa dagar. Upprörd över att gå in ensam,upprörd över att allt tar så lång tid, upprörd över att jag sadlar.....osv.....upprörd över det mesta men det är bara sån hon är och det är inget att hetsa upp sig över. Hon älskar träningarna så det handlar mer om att hon är spänd och förväntansfull. När jag skulle lasta så höll grannens ungar på och hoppade på sin studsmatta vilket såklart framkallade massa skrik och skratt....det var ju också en anledning för Lizza att bli upprörd....hahaha. Men hon fick stå och lyssna en kort stund så va hon nöjd sen och traskade in i lastbilen.

Träningen va helt ok utifrån förutsättningarna. Hon är på väg in i sin "vinterperiod" då hon är både lite svidig och har enormt mkt energi. Hon svider mot de andra hästarna när de kommer närmare än 10m, hon svider över att jag trycker på henne, hon svider över att jag ens bestämmer över henne. Igår ville hon inte riktigt svara fram för skänkeln varvid jag "dunkade" på henne och fick till svar...."du-ska-bara-sitta-still-däruppe"....haha, några rejäla bakutsparkar och en stor frust ;-) Men hon ger sig snabbt bara man inte sätter "hårt mot hårt". Det finns ett "lagom-läge" som man MÅSTE acceptera med henne. Man KAN säga till på skarpen men gränsen är hårfin ;-)

Hon va också ganska overload igår kan man säga så jag hade lite jobb med att få fram henne ärligt för skänkeln utan att hon laddade iväg för mkt. Det blir lite "moment 22" ibland när hon har den västen på sig.....hon laddar mer uppåt än framåt och när jag trycker på henne så börjar hon studsa och då åker min hand lätt uppåt.....men jag valde att inte provocera henne allt för mkt så vi red som sagt på ett mellanläge. Hon är också väldigt stökig i munnen,slår hysteriskt med skallen,klapprar med bettet hela tiden och det blir svårt att rida henne när skallen far som en vimpel och hon blir både stark och känslig samtidigt i munnen...men som sagt, vi stökar inte med det utan jag försöker bara "ta det". Jag hoppas vi hittar problemet i munnen på henne vid tandkollen nästa vecka. Sen blir hon lite upprörd varje gång jag ska fatta galopp och hon måste sätta sig på baken. Hon reagerar som om hon skulle ha ont i ryggen och det besvärar henne när jag begär att hon ska trycka ifrån bakifrån.....men jag har kollat hennes rygg ordentligt och hon får både massage och genomgång varje dag så jag tror ändå inte att det är något galet där. Well vi får se ;-)


I kväll har jag lektion så vi får se hur kan kan trolla ihop det med Lizza och Rox i kväll.....båda behöver ridas men det beror lite på tiden....

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,