Betessläpp

I går släppte vi alla hästarna på betet....en stund ;-) De fick gå i typ 2 timmar och man trodde ju att det skulle bli världens hallabaloo men det var nogs mes Tina som sprang och förskte få igång Frieda....det märks att Frieda är ett kallblod för hon rör sig ABSOLUT inte mer än nödvändigt ;-) Tina tjurrusar mot henne för att få igång henne men ICKE...Frieda kan på sin höjd skutta ett par gånger....mest för att få bort Tina...hahaha. Däremot Guiness fräste iväg ett par varv :-) Han kan han också ;-)

De andra, Dollar-Lizza-Roxan, släppte vi på "lilla" betet för att det är enklare då vi ofta behöver ta in dem osv. Nu ska ju Guiness och bäbisarna ned på skogen så fort Qsan är "färdig-kollad" och vi kan ta hem henne igen från sis.

Nu på morgonen fick de gå ned igen på betet och ska gå där några timmar.Sen får de gå hemma på gården fram tills i morgonbitti då vi åker,då släpper vi de andra igen.


Sen var det träning igår kväll också. Hämtade lastbilen på lunchen och tro det eller ej..........jag chillade ett par timmar under tiden som Ellen red Dollar ;-)

Träningen gick bra....eller ja jo JO den gick bra. Ni vet hur det e....jag e så himla petig med allt ;-) Lizza var lite övertänd och blev ganska studsig. Det är ganska frustrerande men det är inget man kan se på henne....vilket jag tycker är vääääldigt märkligt för hon kickade och studsade rätt ordentligt?!? Men jag frågade Ellen och hon såg inte att hon var tänd....hur som, hon släpper bettet lite då och det gäller ju att bara fortsätta rida fram till bettet. Det som kan inträffa är att jag inte får hundra kontakt förrns jag ligger 2 språng från ett hinder.....så ja, det har en tendens att bli lite av och på då.

Men hon e SÅÅÅÅ himla häftig att hoppa nu, ett sånt sug i henne. Dock släpper jag ned rumpan lite för tidigt ibland i språnget och då klonkar hon såklart ;-) Det får man ju försöka ge fan i med andra ord ;-)

Har en superbra känsla inför helgen i alla fall :-)

Sen började Gill ena sto att föla mitt under träningen...hahaha. Hon skulle fölat för nån vecka sedan men tydligen så brukar hon vara sen. I alla fall så stod det ett färdigt föl i boxen som vi alla var tvungna att titta på efteråt ;-) Så otroligt söt liten gräddvit tjej :-)

Jag blev lite "vild" i handen igår...faaan....men inte alls som tidigare. Det var lite "små" detaljer som kom tillbaka som jag jobbat bort?!? Fråga mig inte varför men det blir väl ofta så. Nu var planen att Linda skulle skritta ut lizza idag men något annat kom ivägen så jag gör det själv. Rätt bra för jag måste tillbaka i "vår bubbla" igen ;-)

Vänder bort från kombinationen för att jag inte har kontakt med henne.Gill sa att jag låg helt rätt men det spelar ingen roll att man ser det från marken när jag sitter på och inte har kontakt, det är det som vi måste jobba med, att jag får fram henne TIDIGARE för skänkeln så jag har KONTAKT!!! Ghaaaa va irriterad jag blir på mig...grrrr. Ja ja, jobba på,jobba på och nu jääääklar ska vi sätta två BRA rudnor i helgen :-)

Nu måste jag spraka upp Ellen så vi får lite gjort idag ;-) Nä vi har redan varit uppe i morse 07.30 och släpp hästarna på vallen.Sen behöver jag KAFFE och en stund framför skärmen så jag sa till Ellen att slumra nån tim till ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229