Blev lite gnäll.....

.....i morse ;-) Men det är inte menat som "gnäll".....det är mer min inre stress för hur det blir när jag börjar jobba igen.....;-) Men det ordnar sig alltid :-)

Fick undan lite to-do idag i alla fall. Skurade Biggi och Aggish boxar och skurade lite annat också i sallet under tiden som jag väntade på att maken skulle komma igång så vi kunde klinkra golvet. Han pysslade runt med annat på morgonen och det är absolut ingen idé att försöka sätta igång.........han MÅSTE ha sin startsträcka ;-)

Och sen visade det sig att det var ingen idé alls att hjälpa till för idag hade han verkligen vaknat på helt fel sida ;-) Då är det bättre han får hålla på själv så slipper jag bli måltavla ;-) Jag hade annarstänkt att vi kunde hjälpas åt så kunde jag ta hästarna nu på kvällen men det "slapp" han ;-)

Jag red istället :-) Biggi-man var fin idag(som alltid). Han tyckte att jag var ganska jobbig matte och ville lösa problemen med att galoppera istället för att jobba i traven ;-) Som jag sagt tidigare får han inte galoppera så länge han är så spänd som han är ibland. Finns ingen som helst nytta att försöka galopparbeta en häst som studsar fram som en känguru och är mer i dikena och skogen än han är på vägen ;-) Det blir inget arbete då. Och min uppfattning är INTE att låta honom "rasa av sig" för han varvar bara ännu mer då. Så när han börjar slappna av lite så får han galoppera och då blir det också bra ;-) Sen är skaderisken mkt större om hästen är spänd som en fiol ;-)

Han bjöd på en "Elliot" idag också ;-) En tvärvändning och rakt in i skogen....hahaha....jag hann inte ens bli arg på honom. Han är grymt snabb och jag fattar inte själv att jag (än så länge)inte får tugga grus......men nu är jag så van att jag kommer inte ens ur balans när han gör så.....som tur är ;-)

Aggish var också väldigt spänd idag men inte ens på samma planet som Biggi. Men han känns mjuk och fin i kroppen och vi fick till den där helt fantastiska traven sista kilometerna :-) Alla borde få sitta på en Aggish i den traven......det känns som en evighet i varje steg och inte på grund av att han är spänd....BARA för att han är så samlad och jag lyckats få igång recoilen fram :-) Det är de där små stunderna man lever för ;-)

Tyvärr har vi inga stubbåkrar att rida på .Denna som jag red på idag rider vi bara i kanten på för att komma vidare till Bergens skog. Jag vill inte spänna bågen och fråga om vi får rida på hela stubben.......jag är glad att vi får rida i kanten :-) Sen är det lite stenigt där också så vi nöjer oss med att hålla kanten ;-)

Lena kom senare i kväll och skrittade ut en kort runda på Elliot. Jag skrev till henne på eftermiddagen och frågade om hon skulle rida och ifall jag skulle vänta men efter 1,5 tim utan svar orkade jag inte vänta längre och red ut Aggish själv.

Boxbytet som jag gjorde härom dagen funkar fint. Aggish börjar fatta att han bor i första boxen nu och Biggi är sjukt nöjd med bytet ;-) Han slappnar av lite mer även om han alltid har koll ;-)

Vi har det sista kvar av höet nu och i morgon ska vi ta in en hösilage-bal så vi kan börja mata in dem successivt på den. När man börjar fodra med hösilage så vet man att sommaren är slut ;-) Dock är det inte så kallt ännu. I dag har det varit runt 14-16 grader vilket är heeeelt perfekt enligt mig. På nätterna är det runt +11. De går med tunna natt-täcken eftersom det börjar blåsa ordentligt också.

Maken har lagt 2/3 delar av golvet och i morgon ska vi hjälpas åt att lägga runt golvbrunnen. Han får säga vad han vill men jag har ett annat tänk och jag VET att han behöver min hjärna till det....hahaha....;-)

Vi har precis tryckt i oss varsina 2 färska majskolvar :-) Så sjukt gott :-) Vi köper av en kompis som odlar så nu kan vi äta majskolvar tills vi spricker :-)

Nu är det dags för sängen. I morgon är det Aggish-träning på kvällen, Biggis ska ridas på dagen och hovis kommer och skor Rox. Vi ska fortsätta med golvet också.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229