Blir det nån skillnad?!?

Snart är det nytt år….är det någon skillnad eller tror man bara det? Är det inte så att man varje nyår tänker att ”det här året” ska allt bli annorlunda, det här året blir mitt år, det här året ska jag prioritera ditten och datten.
Jag känner att jag nog tänkt så de sista 5 åren och fortfarande har inte ”mitt år” kommit?!? Döda föl, trasiga hästar, nya hästar, jag själv har varit trasig…………osv. Är det verkligen så att det någonsin kommer ”mitt år”…..? Nä jag tror inte det, det blir bara ett nytt år och sen blir det som det blir och det är nog upp till en själv om man sen vill se det som ”mitt år” eller bara ett ”nytt år” ;-)
Sen kan man alltid planera för vad man ”önskar” att året ska innehålla, vad man vill satsa på och prioritera men det är iofs något helt annat ;-)
Det kommande året hoppas jag att vi kan komma ut och tävla igen. Biggen i hoppning och Aggish ska få börja starta dressyr. Vi vill åka till fastlandet på våra tävlingar och jag skulle också vilja åka både till Camilla Ivarsson och till Liza eller Maria Hallring och träna.
Mm, det finns mkt roligt man kan göra och huvudsaken är att det man gör är just ROLIGT, oavsett vad man gör så ska man ha roligt med sin häst,göra sånt som den mår bra av och sånt man själv mår bra av.
Såhär på vintern gör man bara det man måste och resten av tiden väntar man på att det ska bli vår,torrt och varmt så man kan börja andas och leva igen.
Jag lider inte av höst/vinterdepressioner men jag lider rent allmänt. Jag har INGEN motivation men jag har disciplin så allt tuffar ju ändå på som det ska. Men jag har absolut ingen ”lust” till saker, varken med häst eller något annat.
Nu är det rätt mkt kopplat till den här ön eftersom just hästsidan är både motsträvlig och sovande. Det finns inget samarbet what so ever och alla håller sig på sin kant, alla träningar upphör,tävlingar upphör och alla går i ide mellan oktober och Mars. Det FINNS verkligen ingen aktivitet och det gör såklart att man själv också tappar motivationen. Nej det är inget gnäll…..det är ren fakta och insikt.
Mkt handlar om att sänka sin ambitionsnivå när man bosätter sig på en ö…..vilket jag ALLTID haft väldigt svårt för att göra. I min värld ska man däremot HÖJA sin ambitionsnivå-inte SÄNKA den. Men som sagt, det MÅSTE man göra här.
Vi är också väldigt begränsade med tränare, det är jättedåligt med bra och duktiga tränare. Gill har slutat med sina hoppträningar tyvärr och i övrigt tycker jag inte det finns någon som jag tror skulle passa oss. Charlotta och jag har hittat varandra och det fungerar jättebra. Sen har jag aldrig hoppat för henne men det skulle kanske fungera det också, vi får testa ;-)
Men det klart, det är så det fungerar på en ö. De som är duktiga och bra flyttar såklart härifrån, de vill mer och då går det inte att bo här ;-) De som blir kvar kanske inte lägger SÅ himla mkt energi på att fortbilda sig och utveckla sig ;-) De faller väl in i samma trall som alla andra här på ön…..de somnar….hahaha.
Well, man får ändå försöka hitta små utvägar till att utvecklas och jag lär få åka över vattnet om jag ska fortsätta utvecklas ;-)
Vi får se om Rox blir såld nu. Annars tror jag att jag ska jaga tag i en fodervärd som rider HÄR och sen ska jag nog starta henne i början på året. Hon är en supertrevlig häst och precis lagom på alla sätt. Men dessvärre är det nog som med de allra flesta människor som går i hästköpar-tankar….de läser en annons, de ser priset som passar dem men har en helt annan bild av vad de kan få för de pengarna ;-) De ”vill” att det ska vara en häst som är ”klar” och man kanske behöver rida in sig lite under nån månad och sen är det bara att köra på….jo det KAN fungera men då måste man också vara en ryttare därefter….och en SÅN ryttare söker en heeeelt annat häst ;-) Den ryttaren söker en häst som har potential för 140-klasser….och då har hästen en annan prislapp också ;-)
Så det KAN vara så att jag måste slå knut på mig själv trots allt och tvinga in henne på mitt späckade schema….och starta henne för att få henne såld….saken är då bara att hon inte kommer att ha den prislappen så sig som hon har idag ;-)
Ja lite kvällsfunderingar sådär ;-)
Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer