Blixt och dunder-magiska under .-)

I dag gjorde jag ett "omtag". Funderade hit och dit under natten (jobbade) och kom fram till.....nu löser vi det här, nu ska Biggi och jag lösa hans (våra) problem med spänningar,tittighet, bockserier osv...

Biggi och jag hade ett snack på vägen ut i skogen. Jag talade om för honom att jag tycker enormt mycket om honom och jag vill att han ska samarbeta med mig när vi rider. Att han måste hålla sina fötter på marken och han måste slappna av om vi ska komma framåt i utvecklingen. Att jag inte kommer att svika honom och att han kan lita på mig till 1000 %, blir han skrämd så skyddar jag honom.

Han lyssnade (uppenbarligen) och vi bestämde att vi från och med idag skulle göra varje dag bättre än dagen innan och han höll med.

I dag var en bra dag. Trots att han ALLTID är tittig så fokuserade han hela tiden. Jag gjorde sådär 50 övergångar och efter 20 stycken så var han där i handen....han LYSSNADE , han var fokuserad!!?!?

Han hade "plötsligt" tryck och han ballade bara ur 3 gånger då han tvärnitade men det var på en annan nivå och det kändes tydligt att det var ett "otjänligt försök" att få mig lite ur balans ;-)

Lustigt nog blåste det 19 m/s och trots det så kunde jag få honom avspänd på bara 4 km :-) Framsteg så att det smäller om det.

Inlägget jag skrev innan fick mig nog att fundera mer än vad jag skrev och konstatera att det är precis som sis säger...jag löser det alltid bäst själv. Jag måste bara lita på att det ÄR så ;-) Att det ska ta så förbannat lång tid att inse att man är sin sin egen lyckas smed :-)

Det märks tydligt att det börjar bli liiite ljusare på kvällarna....inte jätterstor skillnad men det märks. När jag kom tillbaka var klockan 3 och för bara 1 vecka sedan så var det ordentlig skymmning då. Idag hann jag både ta in,göra i ordning och komma iväg med Aggish innan det blev mörkt. Eller det blev inte helt mörkt faktiskt, inte sådär kolsvart som det varit tidigare. Så även om det var halvmörkt så var det inga problem att rida,inte ens i skogen.

Aggish fick slita rätt bra med övergångar också och han är ju som alltid svår för att han är så enormt känslig för vikt. en millimeter fel så reagerar han. Så jag måste alltid var så "perfekt" för att få honom rakriktad. Han var himla fin och himla glad också :-) Min lilla mys-gubbe ;-)

Var en del kvar att göra i stallet sedan. Mocka,packa hö, byta vatten,lösdriften,spåna den,tvätta benskydd,göra kraftfoder,spola rent spolspiltan. Sen krattade jag upp hö utanför hagen som blåst ut under flera veckor och fått ligga där men nu var det dags att kratta bort det och köra ut det på skithögen.

Sen chillade jag ens stund på soffan. Försöker ta någon tim på kvällen eftersom jag bara sover 4 tim efter natten. Men det gick inte att somna. Sen har jag tandvärk också och har haft det 4-5 dagar. eller "värk" är det egentligen inte....mer att jag inte kan tugga ihop tänderna på ena sidan för då ilar det rakt upp i skallen. Har väntat för att se om det går över men nu idag så vågade jag inte vänta längre......man kan ge sig fasiken på att tandvärken slår till på riktigt på fredag kväll annars ;-) Jag fick tag i min tandis i alla fall så jag får komma dit på fredag morgon efter jobbet.....eller vid 9 så jag får lägga mig ett par timmar i övernattningsrummet när jag slutar jobba tills jag ska till tandis.

Det här inlägget har tagit sådär 2 tim innan det gick att få det klart......Nouw krånglar och jag har faktiskt lite svårt att fatta att det har så svårt att få den här portalen att fungera. Det är himla trist för i övrigt trivs jag himla bra här och jag tycker att allt är enkelt.....viktigt för en som inte är en datanörd ;-)

I går pratade jag och sis om Göteborg....Scandinavium.....jag ÄR så sugen men sis kände att hon inte hade varken råd eller tid. Det finns inte så många att åka med här och jag åker ju inte ensam. Det är lite hela grejen att åka ihop med någon ;-) I Stockholm hade jag kanske kunnat få med mig Hanni.....:-)

Men jag får väl stanna hemma i år också :-( Kanske nästa år.....men det säger jag varenda år ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229