Blod tycker vi INTE om....alls....

I dag fick jag lära mig att blodlukt är fullständigt livsfarligt.....Lena och jag kom ridande på ett ställe där vi genar genom en hage för att slippa rida på vägen.Det är en väldigt läskig kurva som vi vill undvika på bilvägen. Hur som helst stod det 3 jägare en bit in och skar upp ett rådjur som de nyligen skjutit. Det verkade inte vara SÅ himla farligt enligt Biggi. Vi svängde vänster på en stig så vi passerade dem inte. Men när vi gått 10-15 meter in på stigen så blir Biggi så fruktansvärt rädd så jag trodde han skulle få hjärtstopp. Jag kände hur hjärtat bara hamrade under mig och efter att han rusat åt sidan några meter stod han som paralyserad och hela han vibrerade.....jag fattade absolut inte vad som skrämde honom men det jag fattade var att jag hade noll kontakt med honom.....så medan han ännu var paralyserad hoppade jag av och det var tur.......för jag hade fullt upp med att försöka få honom att inte trampa ned mig av rädsla. Efteråt så förstod jag att allt handlade om blodlukt......vinden låg på så vis att den tog blodlukten med sig runt och det var detta Biggi reagerade på. Jag tyckte fasiken synd om honom för han frustade så att det ekade massa gånger och snurrade runt mig.Han ville inte vända baken till och följa med oss därifrån.....han ville backa för att kunna ha kontroll på det där fruktansvärda....:-( Stackar lilla skrutten. Men han lugnade sig när vi kom ut ur skogen och ut på vägen. Med tanke på att hästar släpper ut ca 5 liter blod från mjälten när de blir riktigt rädda/stressade så förstår man att det är näst intill omöjligt att få kontakt med dem då ;-)

För övrigt var han taggad som fasiken. Jag vet inte vart jag ska göra av all hans energi nu ;-) Det börjar bli riktigt hårt i backen och Biggis enda lösning på hans energipåslag är att galoppera och får han inte det så har han svårt att "styra sig".......då blir det en lufttur istället ;-) Men jag lyckades hålla honom preciiiiis på gränsen idag.....tills blodlukten dök upp ;-)

Lagom tills vi va hemma igen stod det en tjej på gården som skulle hämta foder men som tur var hade hon inte väntat så länge. Sen var det bara att sadla om till Aggish och ta med mig Anna på Röskva på en tur. Det hann ju bli mörkt under tiden som vi red och Aggish såg spöken precis överallt.......framförallt på vägen när underlaget skiftade färg lite ;-) Röskva pinnade på fint bakom hela vägen också.Dock gjorde hon en "rusning" och svängde 90 grader vänster in på en stig som gick hemåt....hahaha....hon gör så ibland då hon tycker att vi ska rida hem. Men Anna hann med och satt kvar.

Stallet klart och jag tog ett snabbt bad för jag hade varit svettig-kall-svettig-kall och behövde få upp den normala temperaturen igen ;-) Maken lagar mat(nähä....) och jag sitter här och skriver ;-)

Har nu 2 nätter kvar och jag ser INTE fram emot dem eftersom det är Halloween......men det går som det går ;-)

I morgon kommer Anso och Cornelia och rider också. Biggi har vilodag i morgon men vet i fåglarna om han ska få den vilan.......;-) Vi får se.

Nu lite mat och sen chill en stund innan jobbet.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229