Blogged from my phone.....frustration!

Frustrationen är fullkomlig nu…..det känns som man ALDRIG kommer någon vart och allt bara är ”i väntan på”…..hur man än gör för att försöka planera träningen så skiter det sig varje vecka. Jag försöker hela tiden att tänka ”vi ska inte rida OS” men att hela tiden försöka chilla i väntan på……….bättre underlag för att komma igång med träningen ordentligt,ridhustider,ljus…..ja ni vet allt som krävs för att det ens ska vara möjligt att kunna komma i närheten av tävling.
Sen är det nästa frustration…………om man nu lyckas bli någorlunda startklar så finns det ingenstans att starta….;-)
Tänkte i alla fall försöka komma till start med Aggish i dressyr och blev helt överlycklig när jag såg att en av klubbarna skulle arrangera ”Programridning” nu i Februari………men satte snabbt i halsen då det GIVETVIS bara var öppet för deras medlemmar….det är ju inte rimligt att man ska behöva vara medlem i varenda klubb på ön för att kunna komma till träningstävling….jodå ;-)
Ja det är en sån dag idag, jag känner att jag blir så frustrerad att det kliar på hela kroppen!!!
Sen gör det ju inte saken lättare nu när det visat sig att ett stall på ön har smitta….super att de går ut med det så att alla kan ha koll så det inte sprider sig men smittan begränsar såklart än mer. Det kommer ju att ”gå över” och är inget man kan styra,endast hoppas att inga hästar blir allvarligt sjuka.

Jag har försökt få ihop ryttare för att ta ned tränare hit i både hoppning och dressyr men det är fasiken omöjligt. Den första och enda fråga man får är ”vad kostar det”…..jo jag förstår att det är en relevant fråga men hur ska man kunna svara på det när man inte har en aning om hur många som är intresserade av att delta?!?
Träning kostar men på ön är man inte riktigt van att betala…..
Jag har bott på fastlandet större delen av mitt ”hästliv” och vet exakt vad saker kostar, både vad det gäller stallplats och träning. Att betala 500:-/person för en träning är INTE ovanligt……här skriker folk högt om de får betala mer än 150:-/p…de flesta väljer då att träna för ”instruktörer” som inte är licensierade och inte tar så mkt betalt. Det i sig är väl inte fel, jag anser att det finns MASSOR av duktiga tränare som inte har licens men det är tänket jag stör mig lite på….
Likaså med stallplats här…..allt över 1500:-/mån får folk att fnysa…och ska de betala SÅ mkt så ska de helst ha ridhus. Jag kan tala om att själv betalade jag 2500:-/mån på fastlandet och det var 1991…..ja ni kan ju själva översätta det till dagens pris ;-)
Idag betalar man MINST 4-5000:- om man ska stå på en anläggning….och jag tror faktiskt inte det räcker.
Nu menar inte jag att det är BRA att det är dyrt såklart,tvärtom, men att ha lite perspektiv till att det kostar om en instruktör ska ha träning vore på sin plats….;-)

Många här har fler hästar och även jag .Den möjligheten finns eftersom det är relativt billigt att ha häst här.Dessutom har de flesta sina hästar hemma på gården och det sänker ju också kostnaden oftast. Men jag tycker nog att kvalitet ska gå före kvantitet och resulterar det i att man inte har råd att träna för att man har för många hästar…..då är det kanske bättre att minska antalet hästar och satsa på färre och ha råd att träna istället ;-) Men det är ju MIN åsikt ;-)
Själv har jag också för många hästar och håller ju på att minska antalet men antalet hästar hos mig styr inte om jag ska ha råd att träna mina hästar.
Så nu fick jag avreagera mig lite och jag sitter nu och smider planer för att åka över till Liza Öjetoft en helg….hoppas hon har tid med mig bara ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

mariellefriman
mariellefriman,
Tråkigt att inte få ihop till bra träning... är ju inte så "bara" att åka över till fastlandet med hästen heller... Hoppas det ordnar sig och du får till bra träningar!
nouw.com/mariellefriman
westyarnhillside
westyarnhillside,
Nä vissa dagar går man bara bananas över situationen här......jag vet att de flesta här bara lutar sig tillbaka och "gillar läget" att inget funkar vintertid(eller annars heller ) men jag har svårt för det 😉
nouw.com/westyarnhillside
IP: 82.99.3.229