Borta bra?

I går lämnade jag Dollar hos fodervärden. Det gick så himla bra,han raskade rakt in i lastbilen (?!?) och stod som ett ljus hela vägen. När vi kom fram tittade han sig runt lite och blev lite "mammig" intill mig för att allt va så nytt. Han har varken åkt mkt eller varit på andra ställen i någon större utsträckning.

Sen släppte vi ihop honom med den 3-åring han ska gå med.En Nordis vilket kommer passa Dollar super. Tur hade han också för jäklar va gräs det vuxit upp i deras hagar :-) Det gick hur bra som helst att släppa dem och de struttade runt några varv innan de dök ned i gräset och började tugga. Vi tog en fika och babblade häst och när jag skulle åka så reste Dollar på huvudet och galopperade genom hagen mot lastbilen och gnäggade........han ställde sig stakettråden och tittade på mig där jag satt i bilen några sekunder och sen vände han rumpan till och gick.Det var precis som om han sa "Hejdå matte" ;-) Det kommer bli kanon för honom där och fodervärden verkar verkligen vara en genuin hästmänniska med kunskap och väldigt glad för Dollar.

Åkte direkt därifrån till Traume för att bygga banan inför nästa helgs meeting. Det är ju P&J idag också. Men vi va SÅ himla många som hjälpte till så det tog bara 2 tim. att köra ut alla hinder och allt annat material till tävlingsplatsen. Sen är det såklart alltid lite småfix kvar. Deras tävlingar är så himla fina och proffsigt anordnade så det är verkligen synd att jag inte kan va med och rida i år. De har helt klart bästa tävlingarna på den här ön. Men på fredag är jag med då de stora klasserna går.Sen får jag se hur mkt jag hinner vara med under helgen. Maken vill att jag ska följa med då han ska köra med bilen på Lördag ;-)

Hm ja när jag kom hem tog jag Baggis på lina och han va SÅÅÅÅ himla fin :-) Han har en helt annan galopp och det är synd att jag inte kan både filma och lina häst samtidigt. Han har varit väldigt spänd i galoppen på lina tidigare och det har nästan sett ut som han haft "ont" men nu rullade sprången genom hela kroppen på honom och han klarar att "sätta" sig fint i fattningarna. En mindre explosion men annats inget ;-)

Aggish fick jag för mig att ta en tur barbacka på.......hahaha....vilket ytterst dåligt beslut kan jag säga ;-) Jaghar inte ridit barbacka på 20(minst) år, klockan va 19.30 (mygg) och grannen hade DM i traktorkörning inne på sin gårdsplan och sist men inte minst................socknens alla barn verkade vara på deras studsmatta........som står precis intill vägen.....men oavsett allt det så kunde jag snabbt konstatera att Aggish troligen aldrig haft någon på ryggen utan sadel ;-) När jag gled upp lite försiktigt så totalfrös han.......varenda nerv och muskel i kroppen på honom va spänd och han rörde inte en fena. Han stod med öronen bakåt och sänkte rumpan som om han va på väg att "lyfta"......så jag bara strök honom på halsen under tiden som hela kroppen skakade på honom(?!?)......sen gled jag försiktigt ned på marken igen. Kan det verkligen vara möjligt att ingen någonsin ridit barbacka på honom?!? Nej det klart....han är ju en import och ja....man rider väl aldrig barbacka på kontinenten...?!? Vi får prova det en annan dag helt enkelt.

Men vi slängde på sadeln och skrittade iväg. Vi tog en sväng på slingan bara för att han skulle få röra sig lite. Men ja....ni vet....myggen på kvällen ;-) Så det var mer i luften än på marken.Han gör sånna antilopsprång uppåt framåt och slår med frambenen samtidigt och när han "landar" så kickar han sig själv i magen växelvis med bakbenen. Ni fattar att det inte går att rida vettigt då, han gör det inte EN gång utan han gör det konstant utan att ta ett enda vettigt steg ;-)

Men jag har slutat att försöka "lösa" det problemet för det är egentligen inget stort problem. Han är en säsongshäst helt enkelt. Han kommer aldrig att acceptera flygfän och jag hade varit mer brydd om han varit 7-8 år och ska ut på tävlingsbanorna regelbundet. Men det ska han inte, han ska tävla dressyr på hobbynivå. Han får ha sina habbits och jag älskar honom ändå.

Han e så himla go den hästen på alla andra sätt så han får hållas. Dock är han en stark individ med stor dominans så visst måste man sätta ned foten.Men just vad det gäller den här saken så är han förtvivlad och mår verkligen dåligt av alla mygg och flugor.

Maken hjälpte mig att sätta golvplattor i går också. Eller vi hjälptes åt kan man säga. Vi ska fortsätta idag med det sista.

Sen tog vi ett bad i jacuzzin med tillhörande bubbel och fantiserade om nya mål på gården ;-) Vi får se vilka mål vi når men det är roligt att spåna i alla fall ;-)

I dag har maken lovat mig att följa med på en lååååång promenad i skogen.Det är ju INTE hans "bästa" precis men vi har ett mål och det är att gå ned till vår skog i grannsocknen vilket är låååång(i hans värld) men han gillar att plocka svamp så då förenar vi nytta med nöje tänkte jag ;-)

Men innan dess är det lite småfix här hemma och jag ska rida Biggis. Elin rider Aggish idag tillsammans med mig. Sen kommer Josefina och tar hand om Guiness också.

Nu morgonkaffe :-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229