Bus-Roxan

Mitt minne spelar mitt små spratt ibland....hahaha. När jag kom ut i stallet innan vi åkte till byn så hade Ellen kommit så jag bad henne fodra lunch-hö och fick svaret.

"Ja jag e ju kvar tills ni kommer hem. Vi ska ju åka med Roxan till ridhuset".....hahaha,javisst det ska vi såklart fast DET hade jag HELT glömt bort....😊

Så det var ju tur att Ellen påminde mig om det. Så sagt och gjort.När vi kom hem röjde jag av boxarna och Ellen packade lastbilen och hämtade in Roxan. Ja och såklart så var det strömtorsk på lastbilen så Magnus fick fixa igång den. Ja då var ju frågan om Roxan skulle traska in UTAN trams eller med trams....

Hon gick in UTAN trams men va lite spänd när hon kom in så vi va lite raska på att stänga och åka INNAN hon kom på att hon skulle ut igen. Lite sparkande några gånger men i övrigt inga problem att köra henne. Hon har ju inte åkt sedan i Maj i år. Däremot har jag lasttränat henne men sen har hon ju fått gå ut igen.

Jag longerade henne först och sen sadlade vi på.Dock hade Ellen glömt schabraket så hon fick ha sadel utan. Ellen satt upp och jag höll henne i linan.....ja sen tyckte Roxan att vi skulle köra rodeo så hon satte igång och bockade på stället.....hahaha,nä man får INTE skratta men det såg så jäkla kul ut. Dock inga problem för Ellen att sitta kvar.

Jag röt i lite och då slutade hon direkt. Sen var hon lite spänd och hade lite pirr i rumpan så vi nöjde oss med att jag ledde runt Ellen och hon fick göra lite halter och igångsättningar. Planen var att ta henne i lina och se om vi kunde få henne i trav UTAN incidenter....ja så är det med unghästar. Man vet ALDRIG vad som sker och de kan vara precis hur coola som helst men plötsligt få för sig nåt.

Sen fick hon springa lite lös i ridhuset men det va inte mer intressant än att vi fick "jaga" på henne lite för annars ville hon bara stå intill och kolla vad vi gjorde. Vi fick fart på henne i alla fall och sen vågade hon till sist rulla sig också.

Det gick strålande att lasta när vi skulle hem också. Tänkte att hon kanske tyckt att vi var "taskiga" som körde iväg när hon trodde att hon bara skulle in/ut i lastbilen eftersom det är det vi gjort förut. Men hon gick in i lite skräckblandad förtjusning....hon vill så gärna men samtidigt är det lite läbbigt att allt rör sig...hahaha. Hon måste skrapa lite på luckan innan hon går in och sen när hon e inne så blir hon som en giraff och superspänd men står snällt ändå. Hon kommer bli så jäkla fin i framtiden. Lite muskler på henne-mums. Kort i ryggen, snabba ben och byggd i uppförsbacke 😍

Nu ska vi dricka choklad med vispgrädde och rostade mackor och titta på film😄

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229