Clinic på Elmia

I helgen tittade jag på Peder och Henricks hopp-clinic ​(från Elmia)och det här med ben/skänkel förtydligas på ett väldigt bra sätt. Att få fram hästen för skänkeln och vad betyder det EGENTLIGEN....och att spänna fjädern i kroppen för att dels få höjd i språnget men också för att få hästen att arbeta bakifrån. De va nog många som både sett clinicen men även varit på den så jag kickar väl upp öppna dörrar här ;-)  Men jag va bara lite tvungne att ta upp det för det kan inte upprepas tillräckligt det dom säger.

Och hur viktigt det är att ha galoppen och ha hästen på baken för att spänna fjädern för att ens KUNNA reglera avståndet. Nu gör man ju ofta många av de där felen som man inte ska göra trots att man VET vart felet ligger....

Jag försöker alltid att trimma väldigt enkelt,inga komplicerade övningar eller rörelser och se till att gas o broms fungerar,att hästen svarar och att den är rak och drar jämnt på båda tyglarna. Precis som Henrick säger så tror jag att man många gånger gör svårare saker än vad som krävs eller behövs.

Och ofta det där med att hästen blir stark....ja det ligger ju i att man missat en hel del innan ;-) För lite ben handlar det om.

Man blir så himla inspirerad av att se clinics på den höga nivån som de håller och man vill bara gå ut och rida....på precis samma sätt som Henric och Peder gör ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer