Coaching på avstånd

Det här med VBR och Ergox2 :-) Det är nog det mest inspirerande jag hållit på med :-) Att vet att ryttare som får hjälp att förstå biomekaniken och förstå hur jäkla fel de flesta belastar sina hästar plötsligt bara ler och tycker att ridning är enkelt. Det är så himla roligt varenda gång och varenda gång man lyckas sätta en ryttare i en Ergo-sadel och få dem att känna att man ska inte bli trött av att rida, inte på DET sättet. Sadeln ska avlasta både ryttaren och hästen och det är ljuv musik när man lyckas få ryttare att förstå det.

Just nu har jag kontakt med en av mina bloggkollegor https://nouw.com/Fia_Jungdalen som börjat bli nyfiken på Ergosadlarna och också testat ett par av dem. Problemet är dock att Ergo-utprovarna inte är så himla många och det handlar om att bo tillräckligt nära så det är genomförbart att göra en utprovning.....det är inte som vi här på ön.....hahaha. Jag har ju lyckats få hit Ergo flera gånger men innan dess var det bara att lasta hästen, ta båten och åka till Skåne ;-) Trevligt men långt ;-)

Men vi ska se om jag kan hjälpa till lite med Fias utprovning framöver :-)

Dagen idag började med att fodergrinden verkade ha hängt sig.....när jag kom ut vid 8,30 så hade de massor av hö kvar....?!? Känns inte som att den öppnade som den skulle i tid.....ja ja de fick i alla fall frukost. Sen donade jag lite. Mockade hagen och ligghallen, packade hö, målade lite på bommarna. Sen kom Anso och red Rox på ridbanan och hoppade lite kryss.

Vid lunch hoppade jag i säng och sov till 16. Efter det red jag Biggi på en roadwork-runda. Älskade tokskalle, idag skötte han sig fantastiskt och det var inga 180 graders alls och egentligen ingenting. Han var ju taggad men på rätt sätt så att säga ;-)

Min största lycka med Biggi just nu är att börjar fylla ut där jag satt en svart ring vilket betyder att han pushar uppåt....ÄNTLIGEN :-) Det är såklart jobb kvar men som sagt...babysteps med den killen ;-)

Aggish har vilat och jag får faktiskt inget dåligt samvete för det ;-) Han behöver fler vilodagar än Biggi märker jag så han ska få minst 2 dagar i veckan framöver. Idag var den andra vilodagen denna vecka så det blev bra. Biggi däremot är en häst som behöver hå rejält 3-4 dagar och sen pausa en dag så hans vilodag blir på Söndag.

Nu är det dags att åka till firman. Hoppas som vanligt på en lugn natt så jag inte är helt död i morgon....;-) Ska rengöra stora lösdriften i morgon och tjejerna kommer ut efter lunch och hjälper till så jag hoppas att de hinner göra så pass mkt att jag hinner rida mina grabbar ;-) Maken börjar i morgon bitti att tömma ligghallen också.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229