Då stormar det lite igen....som omväxling ;-)

Pyyy Paaan va less man blir på allt stormande :-( Färjorna är inställda i dag och i morgon så då är det storm på riktigt....de ställer knappt in under pistolhot annars....

Jagad på lite när jag kom hem så jag skulle hinna ut med Biggi innan den värsta stormen kom in.....dock höll vi på att blåsa av vägen ändå. Det kommer sånna jäkla stormbyar så man blir rädd....jag fick ta tag i halsremmen för det kändes som stormen försökte dra mig ur sadeln.....Biggi brukar normalt inte bry sig SÅ himla mkt men idag var till och med han rädd.

Vår grusväg som vi rider för att komma ut i skogarna har ju blivit rena E4:an.....och med det kommer också att de börjar skrapa vägen vilket är fantastiskt att rida på i ungefär 2 dagar för sen har det kört så mkt bilar där att det är stenhårt igen....och "gruset" som de lagt på är fasiken 2-3cm i omkrets....så idag trampade Biggi upp en stenjävel i hoven och haltade ordentligt. Jag hoppade av och kollade men den hade släppt så troligen har han ett jäkligt ordentligt blåmärke i sulan....hoppas nu inte det blir en hovböld bara :-(

I övrigt kändes han likadan i dag som igår. Pigg i skallen men cool i kroppen så att säga. Han fick på sig stresshuvan just in case vilket kanske hjälpte....svårt att säga eftersom det stormade rejält ;-) Svårt att veta hur han varit utan den liksom.....hehehe.

Om möjligt hade stormen ökat ännu mer tills vi kom hem så jag lät Aggish vila. Han rusade runt tillräckligt i hagen ändå redan som det var.

Tog in Aggish så han fick sitt kraftfoder samtidigt som Biggi. Under tiden skurade jag vattenkaret och fyllde nytt vatten,mockade lösdriften,packade hö,gjorde kraftfoder till i morgon och putsade av mina joddisar och chaps och sen fick de gå ut igen.....dock var de bara ute 1 tim för de for som snorloskor och Aggish fullkomligen hängde på tråden vid ledet. Jag var ut en sväng i hagen för att rätta till Biggis täcke och sen gick jag en sväng för att kolla efter lite förlorade boots sen vintern.....Biggi följde mig hela tiden och varje gång jag stannade så satte han näsan i nacken på mig ;-) Så när jag skulle gå in stod alla 3 och stirrade ut mig och tyckte jag var en gris som inte släppte in dem igen........och där någonstans veknade jag....hahaha.

De fick komma in i full fart så jag fick gå före och bromsa dem så att de inte skulle rassla omkull på stallgången. Ja vad gör man? De vill verkligen inte vara ute vissa dagar/nätter när vädret är kaos.....jag har svårt att motivera att de ska gå ute då....bara därför att liksom. Nä då får de komma in och sova faktiskt.

I morgon är jag som sagt ledig och ska på massage kl 16 så jag ska rida innan dess.....om stormen avtagit lite. Måste åka in till byn också med en sadel som kommit och prova ut den hos kund.

Här kommer en liten skön hälsning som säkert fler sett på FB ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

amandabrieditis
amandabrieditis,
Ni har nog fått alla de stormar vi har haft i england senaste månaderna, har varit helt extremt!
nouw.com/amandabrieditis
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229