Dagen före sista dagen

Gick av i morse så jag sov inte så länge,till 11.00. Maken hade åkt till byn och jag såg att Anna var i stallet och hade ridit Röskva.

När jag kom ut ville hon följa med mig på Aggish så det gjorde hon. Biggi glad och toppad men kontrollerbar ;-) Såret han har på benet är i princip läkt men han är fortfarande svullen och det har "ramlat" ned mot knät nu. Dock blev det bättre efter att vi ridit.

Så himla komiskt....Anna klär sig som om det vore -15 ute....hahaha....vet i fåglarna vad hon skall ta på sig när det blir kallt ;-) I dag var det väl typ +7-8 grader.

Allt klart i stallet nu,nästan, för att kunna ta in alla i morgon kväll. Skall bara fylla vatten i deras boxar också. I kväll när de kom in var det faktiskt ganska varmt så översta lagret av täcken åkte av.

I morgon kommer typ alla ut och rider,utom Lena för Elliot har trampat av sig en sko. Linda får rida Aggish,Anna rider Röskva, Anso rider Rox och jag tar terroristen ;-)

I morgon kväll är vi hos Mårten och Amanda som vi brukar. Och i år är jag ju dessutom ledig :-) Ska bli spännande attt öppna våra brev som vi skrev förra året :-) Vi skriver brev varje nyår och lägger undan och sen öppnar vi dem nästa nyår. Man skriver vad man har för mål, förhoppningar och vad man tror kommer hända under året. Och man inbillar sig att man kommer ihåg vad man skrivit....det gör man INTE kan jag tala om ;-)

Men innan dess ska alla hästar in vid 17-18-tiden innan det börjar skjutas fyrverkerier här i trakten.Vet inte hur många som kommer att göra det men här chansar vi inte.Hundarna skall stängas in i källaren (låter hemskt men de har det supermysigt där nere) med radion på. Gerda är skiträdd för raketer tyvärr......

Förra året kunde jag släppa ut ute-hästarna när vi kom hem vid 02 för då hade alla skjutit färdigt. Vi får se hur det blir i år.

Sis och hennes gubbe jobbar i morgon kväll och kommer hem vid 23-tiden så de tar nog in sina hästar på eftermiddagen. Deras hästar får panik och den ena blir heltokig så hon måste klä in alla fönster med papper och sätta bomull i öronen på henne.Sen får de sitta ute i stallet och äta och fira nyår........allt detta bara för att folk absolut måste skjuta raketer :-(

Jag tycker det är skitmärkligt att det ens är tillåtet.......att man bara reglerat raketer med styrpinne. Förbjud skiten helt och belägg det med tillstånd. Sen kan man ha vissa utsatta platser där folk får samlas och skjuta raketer och absolut ingen annanstans.

Vår "granne" i trakten som är pyrotekniker och säljer skiten har nog faktiskt tagit åt sig från alla för han har erbjudit ett kollektivt skjutande. Att man kan gå ihop och betala en viss summa så avfyras allt på en plats utanför själva "byn" så att säga. Bra initiativ för då blir det bara EN plats man skjuter ifrån.

Men vi börjar med att rasta pållarna i morgon bitti ;-)

Kaatjiing ;-)

  • Hästarna

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229