Den där lösa skon....

Glömde säga att Biggi hade krökt sin ena framsko i går.....det gick att rida med den och den var inte lös. Däremot var den som sagt krökt i ena skänkeln så det var lite differens mellan skon och hoven. Det vet man ju vart det slutar förr eller senare....och sen är det såklart inte särskilt bra för honom att gå med skon så sned heller. Men Mårten jobbade i går så han kom på lunchen idag istället.

Jag sov till 11 eftersom jag visste att han skulle komma vid 12. Hahahaha, Nu måste jag bara säga en annan sak...........jag har precis "gnällt" på min bloggkollega att hon sover för lite och håller för högt tempo.....och då är det ju passande att jag talar om att jag sover 3½ tim efter mina nattpass ;-) Men saken är den att om jag går upp så tidigt så sover jag ett par timmar sedan på kvällen innan jag åker till jobbet.

Hur som helst, Mårten lade om skon på Biggi och jag plockade fram han grejer för att rida efteråt. Då säger maken att det var Klass 1-varning.....va...nääää.....jag kollade ut och jodå....det började precis regna och blåsa som faaaan.....så denna vecka blev det "varannandagsridning.se"

Jag är omåttligt trött på väder och vind och känner att jag har svårt att INTE prata om det....det tar verkligen bort precis all motivation och lust att göra något överhuvudtaget. Det som just nu håller humöret någorlunda på jämn nivå är att nyår snart passerat och att det blir ljusare för varje kväll. Maken stryper mig snart med mitt "tjat" om ridhus.....;-) Men jag VILL verkligen HA ett ridhus :-)

Hästarna fick komma in vid 17 idag istället.De stod ute i pissregnet och stormen och kurade och jag ser ingen anledning till att de ska stå i leran 3 tim till bara för att de SKA vara ute....de VILL komma in och då får dom det.

Ute-hästarna stod i sin ligghall nu när jag åkte till jobbet. Var nere och kollade vatten m.m. på eftermiddagen och den ligghallen står verjkligen perfekt för det är helt vindstilla inne i den. Nu står de oftast och äter ur hö-bingen med rumporna utanför och Röskva står på insidan.Sen om de ställer sig utanför ligghallen så ser de över vägen bort till de andra hästarna. Om de sen går ned på vallen så ser de också hästarna och även grannens hästar så de har det fint där nere :-)

Ja roligare söndag än såhär blev det inte. I morgon säger SMHI att det ska bli sol......sure :-) Men jag hoppas och sen hoppas jag att jägarna kan ta en vilodag någon jäkla gång så man kan få ordentlig tillgång till skogarna!!! Nu måste väl ändå frysarna vara rätt fyllda?!? Jag tycker att det är jäkligt märkligt att det jagas SÅ himla nära bebyggelse som man gör här.....jag har bott både i Norrland och i Småland och inte fan jagade man så nära boende där. Här har vi jägarna rakt inpå husknuten i princip....det är väl bara en tidsfråga innan någon blir vådaskjuten......

Well, nu hoppas vi på en bättre morgondag och att det blir första Januari fort-fort-fort :-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

stallhörnan
stallhörnan,
Här på västkusten har vi inte ens broddath hästarna ännu. Inte en gång faktiskt. Ska jag vara ärlig är det rätt skönt.
nouw.com/stallhörnan