Det är nåt fel på mig.....

Ja alltså mer än vanligt...fel. Jag håller på att frysa ihjäl precis hela tiden......det är minus 5 men det blåser fyfaan hela tiden. Jag klarar mig utan vantar...(nu pratar vi VANTAR) i sådär 7-8 sekunder och sen har jag tappat känseln totalt och måste springa in i foderkammaren och värma dem i varmt vatten. Helt sjukt!!

Ja och jag VET att det inte alls är onormalt att det är kallt på vintern men jag har nog aldrig frusit så mkt som denna vinter. Har underställ, windstopper,dunjacka och gärna en väst PÅ den....annars under jackan.....och jag fryser ändå.

Well, idag hade vi en plan...red till Sandsjöskog med Ellen och klättrade. Jag hann nog fan inte mer än två steg på asfalten innan Lizza började guppa...hahaha. Hon vibrerade i hela kroppen hela vägen i princip och jag sa att jag ska fasiken klättra 250 varv innan hon får första traven...hahaha.

Och vi klättrade 10 varv och sen travade vi slingan runt,klättrade 10 varv och slingan runt och sen ytterligare en gång på slingan. När vi var inne på 3:dje varvet på slingan så började hon frusta och blir stadig i kroppen....om hon bara fick så skulle hon explodera precis när som men sen lyssnar hon också väldigt väl på mig när jag pratar med henne så hon håller sig på mattan trots allt ;-)

När vi kom hem igen så ställde jag in Lizza för lunch,Dollar på gången och sen hämtade vi in Roxan för en kort tur tillsammans med Dollar. Helsike....det känns som att gå i spagat när man sätter sig på Dollar när man inte ridit honom på länge. Nu har han iofs en sadel som jag "hatar"....det är stora klossar på den överallt och det är det värsta jag vet. Jag vill ju ha flatback-closed contact och enkelkåpa...DÅ sitter jag som gjuten. 

Nu var ju tanken att "stora snälla Dollar" skulle vara Roxans stöd här i livet på första turen ute....tjena-mittbena......det var nog snarare tvärtom...hahaha. Dollar gick och spanade och skruvade på sig medan Roxan traskade på glatt och nyfiket utan att glo på något. Hon gillar verkligen att ha nån på ryggen. Hon spatserar på och har SÅ himla fin bjudning. Hon kom direkt från hagen när vi ropade på henne och såg väldigt glad ut när hon fick sadel på ryggen. Hon kommer vara en tjej som vill väldigt mkt....precis som Lizza😉 Dom är så himla lika i sättet när Lizza va i den åldern. Ska verkligen bli spännande att se hur Roxan utvecklas. 

Ellen red idag och jag får se när jag har tid att kliva upp. Nu i början vill jag inte att hon ska gå ensam i skogen ifall något inträffar. Förhoppningsvis kan jag rida henne i helgen kanske då Ellen e ledig och kan följa med på Dollar.

I kväll har vi vart i människobyn och handlat....phu. Vi hann med,Granngården(rackarns så fint hästavdelningen blivit), ÖB,Biltema,Rusa och sen Willys....och jo vi va en sväng på Ica Maxi också....och sen käkade vi i stan. Nu har hästarna fått nattamat och vi ska hoppa i säng och spola tillbaks både Farmen och Veckans brott.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer