Det blir inte roligare än man gör sig väl?

Jag kan ju inte hålla på och tjatat om att det konstant regnar…eller att det konstant är grått……och att motivationen därför är kass,,,,¨
Nä så nu låtsas vi att det är sol, nära till våren, snart semester och att underlaget är topp överallt :-)
Maken brölade ordentligt med sitt snarkande i natt så vid 04.45 fick jag ge upp och inta gästsängen ett par timmar innan jag skulle upp.
Det finns ingen riktig ”rättvisefördelning” där vad det gäller vem som ska få ligga kvar i sängen. Enligt min uppfattning bör den som för oväsen ligga i gästrummet….hahaha….men det är alltid tvärtom?!
Hur som helst så kom jag upp vid 07 även om ögonen inte riktigt hängde med. Allt tar lite längre tid när man ”fortfarande sover” liksom ;-)
I dag gick jag faktiskt inte i brygga med att rodda allt-i-kring-fix i stallet. Tog varken ligghallarna eller något annat. Både Jossan,Linda och Lena var i stallet så jag hoppas de fixade det ;-) Däremot fyllde jag på vatten till ”mina” grabbar och gjorde i ordning kraftfoder.
Aggish vill fortfarande inte riktigt lägga på sig som jag önskar…..han är inte mager men han ligger lite på gränsen anser jag. Han är dessutom en fryslort och trots 300gr täcke så är han knappt ljummen under täcket. Dock är han ju klippt igen men i alla fall…..han lär ju inte lägga på sig snabbare heller om han inte vill lägga på sig.
Jag ska se till att få hem en bal med lusern-hack till honom. Han är ju lite proteinkänslig också såklart så pellets blir nog lite för skarpt.
Båda har varit på RW idag i alla fall. Båda på tå och helt obegripligt så mycket spöken det finns i samma skog,på samma väg som de går nästan varje dag ;-)
Biggi kändes himla fin trots 25 tusen ”ofrivillga” halvhalter ;-) Han kan ibland också bli lite ”glappig” i sitt stöd på bettet men det enda man kan göra är att trycka på och försöka få honom fram.
Aggish var lite sprallig och lite obstinat vilket han blir när jag börjar kräva saker av honom ;-) Men idag ”slogs” han inte så mycket för sin sak i alla fall. Han blir bättre för varje dag. Tanken var inledningsvis att köra ett dressyrpass men det småregnade hela tiden och regn eller flugor är ju Aggish stora problem….det är liksom ingen idé att hålla på och traggla med honom då ;-) Han är såklart likadan i skogen men där kan vi mer ägna oss åt bjudning, balans och kondition istället och det klarar han bättre.
När vi kom tillbaka så var det i grevens tid för precis när vi klev in i stallet så började regna ordentligt. Aggish försökte stoppa in sin näsa under armen på mig och i stallgången var han helt ointresserad av att bli avklädd….det var mycket viktigare att matte pussade och gnuggade hans näsa ;-) Han kan verkligen stå hur länge som helst och pussas.
Jossan och Linda red ut i regnet en stund efter att jag kom tillbaka så de blev nog rätt blöta.Även Lena red ut en kortis med Elliot så jag gissar att också hon blev blöt ;-)
Själv gick jag och lade mig och sov till 19 då maken gjort middag, Chili Concarne blev det.
Förutom Guiness så är nog Biggi husses favorit ;-) Husse är i alla fall Biggis favorit eftersom han alltid får godis av honom. Om husse kommer in i stallet när Biggi står på gången så åker öronen fram direkt på Biggi och halsen blir väldigt lång också….hahaha

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229