Det bubblade ÄNNU mer.....;-)

Om det bubblade med den vita servetten så var det far away från Biggi the gangster......fi sjutton va det kröp i honom igår ;-) Vi startade turen med att möta de nya kossorna nere på vägen......precis samtidigt kom grannen med hela "Bullerbyn" som jag brukar kalla dem :-) Häst ,vagn, 2 kuskar, hund, häst och ryttare.....och sen 5-6 stutar på det ;-) Och vi möttes EXAKT vid kohagen dessutom så det va liiiite mkt i det lilla fuxhuvudet ;-)

Men sen slappnade han av och skötte sig exemplariskt.....ända tills vi kom genom sista lilla skogsbiten innan man kommer ut på asfaltsvägen hemåt......vi går ju över en liten "ved-backe" innan man kommer ut på vägen och den har ju varit farlig de sista veckorna men har mot slutet börjat accepteras......det står ju allehanda saker där som man måste passera MELLAN.....man har inget alternativ så att säga. DÄR....exakt DÄR fick fuxen för sig att "något" hade för avsikt att döda honom.....han lyfte sådär 3 dm från marken och svävade runt och jag höll på att få panik på honom för att han skulle "råka" hoppa in i något av allt som stod där......men det var bara att djupandas och försöka få honom att lyssna. Han lyckades boxa in sig själv på den absolut minsta sämsta plats man kan tänka sig så jag satt bara där och bad till gud att han inte skulle hoppa åt sidan för då hade han haft ett järnspett rakt i buken......

Att hoppa av fanns inte en tanke på för han stod inte ens still en sekund......han satt som en schäfer på bakbenen.....men efter mkt "hoande" och pratande fick jag honom att ta några steg i rätt riktning så att vi var "utom fara" för alla prylar. När vi väl kommit förbi så tänkte ju jag att han kanske skulle coola ned sig.....eller INTE.....då vi kom ut på asfalten så började han galoppera på stället,på tvären, på andra tvären,skutta jämfota och sen tutade han så det hördes till fastlandet och skrämde sig själv ;-) När jag efter 150m lyckats få honom att skritta och äntligen kunna göra en halt så gled jag av lite kvick. Han brukar ju bli lugn när jag kommer ned på marken och går före........eller INTE det heller.....hahaha. En dansande fux resten av vägen hem. Det var ju iofs bara 300m kvar så det gick ju bra.Men en fux på 172cm som är överladdad blir närmare 2m bredvid mig ;-)

Sa jag att vi mötte 3 bilar,en traktor och en cyklist också......hahaha. Ja herre gud, tur att man inte är hispig själv i alla fall för då vet i fåglarna vart vi hamnat ;-)

Men innan allt detta så hade jag träningar mellan 12-15. Alla duktiga som vanligt och alla supernöjda med träningarna. Har en ny liten tjej som bara är 10 år som börjat träna med sin lilla B-ponny. Jätteduktig och helt lycklig efteråt ;-) Sis skulle också fått en träning i går men får vänta ;-) Får se om jag hinner med henne nu i veckan istället.

Har mockat stora lösdriften idag och fick hjälp av Linda. Sen maskade jag grabbarna nu i kväll så de ska över i ny hage på tisdag morgon.

Aggish är ju lite grinig på mig nu, det blir han varje gång jag avmaskar.....han står med stängd mun i en halvtim efteråt.....nekar både morot och gräs?!? Men sån är han, han hatar när jag sprutar saker i munnen på honom. Han står snällt när man gör det men sen är han as-grinig ;-)

Maken gör rabarberpaj....och mat hoppas jag ;-) Lena kommer senare och flyttar över hästarna från Äpplehagen till vanliga hagen och laddar högrindarna också. Själv tar jag lite siesta en stund innan maten ;-)

Kommande vecka är det nattvecka så jag går på i morgon natt. Rider i imorgon bitti och jag tror Lena ska rida i morgon också så då får jag kanske sällis ;-) Vi får se vad fuxen hittar på i morgon ;-) Idag gick han i töm och var då rakt inte så hypad som igår ;-) Till och med lite lat ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer