Det går framåt...

Roxan,sicken böna ;-) Tömkörd och sutten idag :-) Kunde sitta upp direkt på stallgången och sen gick vi gången fram och sen hoppade jag av. Hon vände sig flera gånger och nosade på mina fötter och jag ville inte vända och gå tillbaka så att hon skulle "få syn" på mig i vändningen. Det tar vi nästa gång ;-) Hon går hur bra som helst att tömköra också och är en häst som helt naturligt söker sig i "form". Tror hon kommer bli riktigt trevlig att rida också.

Efter det så lastade vi henne eftersom vi hade lastbilen hemma. Det tog sin lilla tid innan hon gick in men det känns mer som att hon måste hinna med att fundera än att hon är rädd eller tycker det är otäckt. Hon gick på två gånger och gick av lugnt och fint, det fick räcka för den här gången.

Lizza har styrkehoppat lite idag. Först värmde jag upp på 2 rätt låga räcken som vi hoppade på 8-volt. Fantastiskt lätt hon har att vända?!? Hade jag ingen aning om men hon "blir klar" snabbt och är kvick i fötterna. Sen hade jag byggt upp en 3-kombination med räcke-räcke-oxer med 6,50 mellan. För henne blev det trångt direkt ;-) Vi fick länga mellan räcket och oxern för att hon skulle få plats. Vi är inte riktigt där ännu att jag får ihop henne och får det trycket jag vill ha så att hon får upp frambenen tillräckligt snabbt. Vi behöver jobba mer på att få henne YTTERLIGARE på baken ;-) Men å andra sidan har hon varken klättrat eller galoppjobbat ordentligt på de senaste 3 veckorna. Det märks snabbt ;-) Så vi ska tillbaka till den rutinen nu.


De här två filmerna är innan vi längde avståndet. Var liksom tvunget att länga lite för att kunna höja ;-)

Nu har jag fodrat på skogen, släppt ned de andra på betesvallen och ska switcha kläder för att åka bort till Mårten och Amanda och grilla :-) Mysigt och ganska skönt efter att alla slitit multum idag ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229