Det går "mode" i allt.....

Har upptäckt på senaste ½-året att det gått mode i en ny sak bland tävlingsryttare.....;-) Eller kalla det vad man vill men ryttare tar efter varandra oavsett om behovet finns eller inte i alla fall.

Det där med att klippa hästen och lämna en liten ruta kvar där den eventuella sporren ligger an.....och JA....det är väl bra att man tänker sunt och att man inte vill "skada" huden där sporren ligger emot...MEN garanterat att det INTE gör någon skillnad om man har en liten ruta med päls kvar eller inte.

Använder man sin sporre fel så kommer det att "gå hål" oavsett. Och är det så att man tillhör den kategori av ryttare som inte kan sitta still med skänkeln utan sitter och "gnager" med sporren....mm,ja DÅ kan rutan göra nytta men å andra sidan kan jag tycka att man kanske borde plocka av sig sporren i så fall?!?

Inte vet jag men jag rider i princip alltid med sporrar och har då aldrig haft ett märke på hästen efter dem?!? Är de inte till för att kunna "peta till" med vid behov enstaka gånger?! Inte "gnaga" med så att det riskerar att gå hål eller att pälsen blir söndernött? Ok att det finns känsliga hästar men......ja....då kanske det inte behövs en sporre?!? Vad vet jag 😉 Nej men det är väl käckt att följa trender även inom hästsporten 😉

Men alla får göra precis hur de vill såklart,vill man ha en 4-kant av pälsen kvar så vill man😉

Men det är lite skrattretande att ryttare ofta tar efter trender så himla snabbt och det är väl en sak om det handlar om "märken" på utrustning eller liknande men ofta handlar det om specialsaker som enskilda ryttare "uppfunnit" då de har en specifik häst som har problem med något. Titta bara på det där "mulskyddet" på hopphästar....plötsligt uppstod ett stoooort behov av mulskydd på hopphästar?!?

What ever, det är bara lite komiskt att se😉 Och såklart är bilderna från Google.

Nu ska jag ut och röja i stallet och rida....sen är det jobb igen.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229