Det här med "tro" och "coaching"............

En del människor är födda med stort självförtroende, en del inte. Men det kvittar för oavsett hur mkt självförtroende man besitter så är det viktigt att det finns människor runt en som verkligen tror på en, som coachar en då man behöver det som mest. Det handlar nog inte så himla mkt om kunskap som om att sudda bort "trollen" som sitter i ens huvud....för det är precis det det handlar om....det är "troll" .

Inom ridsport, och även andra sporter, är vi oerhört dåliga på att coacha varandra. Den där sista puffen, den verkligt ärliga saknas.....det är så få som verkligen innerligt önskar-vill och förväntar sig framgång för andra. 

Många gånger tror inte jag att det handlar om att man ska ha "den rätta tränaren" för att nå sina mål......eller jo det är viktigt på resans gång såklart men vad som är mkt mer viktigt är att ha den rätta personen bredvid sig som VERKLIGEN tror på en och som VERKLIGEN önskar en framgång och lycka. Som blir genuint glad över det man presterar, som blir bekymrad då man inte lyckas och engagerar sig i att lyfta fram de bra bitarna och som peppar en till att ta nya tag.

Jag har tävlat i många år som yngre, jag vet precis hur det känns. Jag vet då människor runt en "låtsas-peppar" en och jag vet när det är ärligt och hjärtligt. Jag vet när de bekymrar sig för hur de ska lyckas få mig att sopa bort "trollen" i huvudet istället för att själva tänka "what ever" inombords.......för att de EGENTLIGEN inte riktigt bryr sig.....

Jag kommer aldrig att sluta bry mig om mina vänner, jag kommer alltid att glädjas åt deras framgång och bekymra mig över deras "troll" och hur jag ska få dem att sopa bort dem. Jag är en lagspelare även om min sport är individuell.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer