Det kommer mera.......regn.

Att det skulle bli pissväder idag var ingen nyhet, det såg vi för flera dagar sedan. Men jag blev ändå glatt överraskad när jag kom ut från jobbet och såg att det INTE regnade och det var nästan lite sol?!? Så det blev fortkörning hem och suga in Biggi från hagen fort som bara den....såg ju att det var alldeles svart ned över södra ön....på med prylar och sen tömkörde jag honom.Det kom några små droppar men inget som störde oss. Precis när det började dugga så gick vi av ridbanan och jag han fasiken inte mer än sätta ena foten utanför banan innan himlen öppnade sig..........alltså på riktigt, det fullkomligt vräkte ned,haglade och på de 50m som det är fram till stallet var jag och Biggi blöta som katter...........vi sprang och han studsade bakom mig med nästan i ryggen på mig för att han skulle slippa bli blöt.........vilket han såklart blev ändå ;-) På bara några minuter fick vi 18mm regn.....

Sen fick han stå med fleecetäcke under tiden som jag mockade boxarna och gjorde klart. Det vart lite uppehåll men sen kom det en ordentligt skur igen så både Elliot och Aggish hängde på tråden för att få komma in.

De fick kvällshö under tiden som Aggish fick torka lite och jag tog en fika. Sen dressade jag honom och körde fram LB för att åka till ridhuset. Jag trodde nog att det skulle vara hur mkt folk som helst där men det var bara jag och en annan tjej. Klockan var iofs inte mer än strax efter 17 så det var nog många som inte slutat jobbet än.

Ja det är ingen tvekan om att vi är "ringrostiga"....;-) Vi har inte ridit något riktigt dressyrpass på länge och Aggish visste preciiiis vad det va frågan om och att det skulle bli jobbigt så han skyggade för typ färgen på väggen....hahaha. Men efter 40 min hade jag fått honom att slappna av så jag kunde sitta ned på honom. Vi har lite att jobba på men det gick över förväntan.Speciellt de sista 10 minuterna då han från ingenstans växte en halvmeter och bara flöt fram :-) Kunde han sen bara sluta greja med sin tunga konstant så hade det varit bra ;-) Oavsett hur långt vi kommer dressyrmässigt så kommer vi aldrig få höga procent för avdraget kommer alltid finnas eftersom han gapar och grejar så mkt. Men men, det är som det är och vi har testat allt. Och eftersom ingen klubb arrangerar bettlösa klasser så har vi inget annat val än att rida på bett......tyvärr.

Maken är nog lite tjurig på mig idag ;-) Han hade gjort mat men när jag kom in hittade jag en kastrull med potatis och inget annat. Jag tänkte att han säkert ätit fläsk till det vilket jag inte äter så jag stekte lite köttbullar istället. Sen sa han att det stod lax i ugnen och undrade varför jag inte åt det..........kollade liksom inte i ugnen ;-) Så kan det bli bland men då finns det ju mat i morgon också tänker jag :-) Han får väl "grina" tills det går över, orkar inte bry mig om sånt.

Nu är det sängdags och tidigt upp i morgon. Jobbar kväll men börjar redan 13 så jag måste rida tidigt för att hinna med båda och sen stallet också. Det ser ut som att jag är ensam hela veckan i stallet. Alla rider på helgerna så i veckorna ekar det tomt här.Lena brukar komma men nu jobbar hon 10-18 varje dag så våra tidiga turen är nog ett minne blott ;-)

Men jag har klarat mig ensam i alla år så det går nog bra nu med ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

brieditiseventing
brieditiseventing,
Usch för hösten...!!
nouw.com/brieditiseventing
westyarnhillside
westyarnhillside,
IP: 82.99.3.229