Det man förtjänar eller?!

Ja det stämmer väl att man får det man förtjänar.....? Men vi ska börja från i morse. Linda kom tidigt, vid 8 så vi tog upp både Rox och Biggi. Sen byggde jag lite övningar till Linda och hon fixade Rox under tiden.

Två hinder på båge med galoppbom in på båda. Sen ett räcke med travbom, 2 galoppbommar med 6 språng mellan. Hon skötte sig fint på allt förutom att hon var ganska trött idag,Rox alltså ;-) De sista 2 sprången satte hon SÅ himla fint trots att hon var ganska trött och hade en del syra i benen. Sen promenerade Linda henne en sväng ned på grusvägen som avslutning.

Efter det trimmade jag Biggi. Alltså.....han är genomlat faktiskt och förbaskat rödhårig när han sätter den sidan till ;-) Travjobbet kändes väldigt fint och sen fick han skritta några minuter men sen tyckte han att vi jobbat klart....hahaha....han skulle FAN inte trava mer....hahaha....jag "bankade på" honom ganska rejält men ICKE.....men flyga i luften gick bra.....DÅRE säger jag bara. Men ja, han fick ju "ge sig" i alla fall. Jag kan ju förstå honom för det var sisådär 32 grader varmt redan vid 9.30 nere på ridbanan.......han var duktigt trött efteråt och sov när jag duschade honom ;-)

Sen har jag chillat et par timmar och gjort lite fler rosetter. Väntar på lite mer material och sen mittendelarna också. Men nu börjar det "sitta i fingrarna" så de blir bättre och bättre. De ska användas till våra P&J och P&R framöver.

Sen vid 17-tiden mötte jag upp Lena. Jag körde Aggish till Mårten och Amanda och Lena kom dit med Elliott och sen red vi ut.............eller försökte i alla fall ;-) Aggish var en präkt-äkta monster och far omkring,studsar ,slår med frambenen, kastar sig framåt och jag vet i fåglarna vad han håller på med. Men den enda lösningen är att trava på för det blir helt ohanterligt annars till slut. Han bara reser sig och snurrar trots att han går med graman nu när han blir så galen av insekter.

Han har SÅKLART flugtäcke,luva,nosnät, litervis med flug och myggmedel.........men det kvittar liksom. Men som sagt, får han trava så funkar det hyggligt och då arbetar han faktiskt :-) Så han var suuuuuperfin idag (frånsett allt bök), hög i fronten och ja.....MUMS säger jag bara. Men saaatan va man måste ha stark i kroppen för det är fasiken som att åka båt med sjögång....hahaha. Men sista biten hem hoppade vi av och gick och Aggish hittade såklart min armhåla där han borrade in sin nos ;-) Han är som en bäbis den hästen ;-)

I morgon kommer hovis. Det är VERKLIGEN dags kan jag säga och det är ett under att det bara är Lizza som "tappat" en sko.....de är långa i fötterna och skorna är då INTE helt "intakta"....Lizza ska bli barfota eftersom hon ska ned på skogen tillsammans med Elvis(Mårten och Amandas häst). Sen får hon gå där resten av sommaren så att hon är sysselsatt. Här hemma har vi knappt ett träd så hon blir så himla uttråkad när hon aldrig får gå med in och bli ompysslad.......hon stökar med de andra hästarna och sen står hon och sparkar på vattenkaren tills de välter.....jag har satt ut annons på henne nu och hoppas någon som vill ha en välriden,rolig och lyxig skogsmulla svarar. Jag älskar henne till månen och tillbaka......och det är JUST därför jag säljer henne. Hon MÅSTE få vara "Nr 1" hos någon och hon vill ha den uppmärksamheten VARJE dag..........inte bara ibland som det är nu :-(

Vackraste Lizza 💗

I morgon börjar en ny nattsnurra, 3 nattpass men sen e jag ledig igen i 5 dagar :-) Nu börjar min sommarplanering på jobbet och jag har tagit ut 2 semesterdagar/v vilket nog kommer bli bra. Sen har jag 2 veckor i Augusti också. Veckorna nu blir lite mer hanterbara och jag törs inte ens tänka på hur det kommer att bli när jag går tillbaka till vanligt schema......

På fredag kommer Liza och sen har vi sadelutprovning hela helgen :-) Ska bli toppen att få prova ut en ny sadel till Biggi nu :-) Med andra ord kommer denna vecka bli en riktig "gris-vecka" rent tidsmässigt.....

Nu ska jag sova så jag orkar kliva upp sådär runt 06. Alla hästar ska upp från betet tills hovis kommer vid 9 och planen är att hinna rida Aggish innan dess. Biggi får bli skodd först och riden efteråt. Rox vilar i morgon. Så ser morgondagen ut.

Nu sängen.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Håller tummarna att hon får en ny fin familj att bo hos ❤️
nouw.com/fia_jungdalen