Det regnar istället för blåser...eller både och ;-)

I natt har det regnat och hästarna ville komma in och äta sitt frukost-hö. Fanns ju inget kaffe inne heller så jag fick gå ut i stallet och hämta mitt ful-kaffe ;-)

I dag är det kubbmästerskap i Sanda....en stor grej (verkar det som ). Förra året var vi med och det gick ju rätt bra ;-) Det var jag, maken, Amanda och Mårten men i år så är Amanda och Mårten på fastlandet så vi kommer inte att vara med.....tur för alla andra kanske....hahaha.

Jag sörjer inte och ägnar mig åt annat idag istället. En dag som faktiskt inte är fullspikad med saker....dock finns det alltid att göra såklart...om man VILL. Gubben sover...det är det HAN vill. Blev nog lite sent i natt för jag märkte aldrig att han kom och lade sig.Dock hittade jag honom i gästsängen i morse när jag tog ut valpisarna (som för övrigt lät mig sova till 07). 

Kanske man skulle börja lägga nya golvet i lastbilen...?!? Projektet med den lastbilen är ju en ANINGENS försenat kan man säga ;-) Planen var att den skulle rulla till 1/6 för att slippa låna Amanda och Mårtens lastbil. Dock är det inga problem att få låna deras, bara den är ledig. Men saken var ju den att vi skulle byt-låna och att de skulle kunna ha den stora till travet och köra in fler hästar så kunde vi ha deras under tiden. Nu sprack ju hela den planen eftersom vi aldrig fick papperna på den.....man vill ju inte gärna renovera och lägga pengar på något man inte äger eller har betalt.

Hur som, NU har vi fått papperna till slut ;-) Så därför kanske jag skulle börja med att lägga nytt golv i boutrymmet idag....vi får se lite. Skulle behöva få tag i tyg och klä om dynorna med....de var ju lite mögliga om man säger så ;-)

Sen har råttorna ätit upp hela inredningen i hytten....hela passagerarsätet....vet i tusan hur vi ska få till det så att det blir bra och snyggt.....men det löser sig nog. Får leta efter ett säte helt enkelt, kan finnas på skroten om vi har tur.

Dollar har tydligen varit sjuk i veckan, eller i torsdags kväll. Ellen var här och red men va bara ute typ 20 min berättade Magnus när jag kom hem. När hon kom tillbaka sa hon att Dollar hostade jättemycket och var hängig.....jag märkte dock ingenting på honom när jag kom hem?!? Hur pigg som helst och har inte hört honom hosta överhuvudtaget. Tydligen hostade han redan i måndags då Ellen tog in honom...det har jag heller inte hört/vetat om. Hur som helst har han ingen feber, hostar inte vad jag hört och verkar pigg. Han måste fått en akut 3-timmars "förkylning" eller helt enkelt "satt i halsen"....hahaha. Nä men jag vet faktiskt inte. Felicia red dagen efter och han hade i alla fall ork att busa med henne och han hostade inte heller.

Dollar har ju en Bronkit i grunden och är väldigt dammkänslig men han har inte hostat en enda gång sedan vi flyttade till Runne,vilket är 2 år sedan. Jo visst har han ,precis som alla andra hästar, kunnat hosta till men han har inte Bronkit-hostat eller varit slemmig i rören om man säger så....inte ens förkyld. Så därför blir jag så förvånad över att han plötsligt börjat hosta som Ellen säger. Ja vi får se hur det går och om jag hör någon host de närmaste dagarna.

Nej man kanske skulle hoppa i "arbetskläderna" och göra lite nytta såhär på lördagsmorgonen...hahaha. I alla fall släppa ut hästarna igen och göra i ordning kvällsfoder. Ni får ha en skön Lördag :-)

Kaatjiing ;-)


.

Gillar

Kommentarer