Dragkamp.....

Men på RIKTIGT?!? Att dra kabel ÄR ingen lek kan jag tala om.Som vi slet för att få igenom kabeln i röret....typ 15 nedgrävt rör där matarkabeln skulle skjutas igenom. Jag stod först på ena änden och försökte trycka i kabel under tiden som maken stod i andra änden och drog samtidigt....han höll på att få dra ihjäl sig så sen bytte vi. Jag drog och han matade i kabeln. Det gick men fan vi fick slita bra innan det va klart. Men nu e kabeln igenom och även indragen i källaren så nu ska bara elektrikern hit och koppla in den i skåpet både inne och ute. Sen är det nästa etapp och det är att skjuta över kabel i rensbrunnen under vägen till ridbanan. Det blir nog lite lättare för då ska den inte ligga i en slang utan den ska bara skjutas ned i röret i brunnen.Ja sen är det såklart lite mer att göra innan lamporna på ridbanan lyser ;-) Masterna ska svetsas ihop och resas,elen ska dras runt till alla stolpar (4 st) och dras upp till armaturen i toppen på masten....ja det är lite kvar att göra och vi kämpar på och hoppas att mörkret tar lång tid på sig.....;-)

Linda har ridit Lizza idag och jag fick tag i Strage och han kommer i morgonbitti och tittar i munnen på Lizza. Kändes väldigt aktuellt efter gårdagens träning då hon slog som bara den med skallen. Kan ju inte säkert veta om det är tänderna men vi börjar med det i alla fall.

Sen red Linda Rox....hahaha, så himla knäpp häst. Linda ringer in till mig och frågar om jag kan komma ut och hjälpa henne för Rox vägrar att gå ut ur boxen.....?!?!? Vaddå vägrar att gå ut?? Jodå....hon vägrade att gå ur boxen och jag fick till slut backa ut henne.Sen försökte hon vägra att gå framåt alls en stund men gav sig ganska snabbt.Sen skulle hon INTE alls gå fram till uppsittningspallen....då kände jag att det var dags att tala om att det fanns andra än hon som bestämde här....det blev några varv på gårdsplanen så hon fick både backa och flytta sidledes och till sist följde hon mig som en skugga och traskade snällt med fram till uppsittningspallen och stod som ett ljus.

Unghästar va ;-) Hon är 4 nu och går snart in på sitt 5:te år så jag är INTE förvånad alls kan jag säga ;-) Försöka går ju....hahaha. Men efter det gick allt hur bra som helst. Linda red på ridbanan och hon fick rida henne på den åttvolt som jag satt upp tidigare med travhinder. Det gick fint som snus och de klarade nästan att galoppera hela åttvolten ett varv också....UTAN att bryta av emellan. Snat e det dags för mig att sitta upp men jag vill inte ha några "quick-and-dirty" i ryggen just nu vilket Rox är en mästare på ;-) Så jag ska vänta 2-3 dagar till. Vi ska ju inte iväg och hoppträna förrns den 10:onde ;-)

Jag har gjort klart allt till Lizza tills i morgon. Vi åker 11.15 härifrån är det tänkt så vi hinner brodda i bak i morgon.Hon ska bada innan vi åker också.Det blir Svart/Guld i morgon och Grönt/Guld på Lördag.

Vi har precis kommit hem från byn också.Va lite tvungna att få hem mat m.m. Åket förbi Granngården och SÅKLART fyndade jag(som alltid) ett par Mountain Horse vinterridbyxor för ½:a priset, är SÅ nöjd. Nu har jag ett par grå och ett par blå så då klarar jag vintern utan att frysa röven av mig ;-)

Fick virka om en grön luva till Lizza också.Den är från Kyro men dte är sinnessjukt så slarvigt gjorda de är.Ja alltså det är nog inte Kyro själva som gör luvorna för de är säkerligen fabrikstillverkade men oavsett så är de väldigt slarvigt gjorda. Så jag repade upp hela kanten så att säga för att få en jämn och fin kant så virkade jag en nu så nu är den jättefin :-) Sen gillar jag INTE när det är sådär tjocka knöliga passpoaler....tycker det är ganska fult. Ett kantband kan va fint men helst inget alls,bara en virkad luva är finast,helt utan massa tjafs på den. Sen blir det alldeles för mkt om man ska ha ett blingigt pannband....det blir liksom kaka på kaka då.

What ever....maken åkte iväg för att skjutsa en kompis men kommer nog snart tillbaka. Jag passar på att sätta på AC:n i sovrummet så det blir lite kallare.....han ska ha så snuskigt varmt och jag vill helst ha iskallt....hahaha.

Återkommer i morgon med resultat ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

westyarnhillside
westyarnhillside,
Jo om man ser ut som en julgran...hahaha. Det måste balanseras tycker jag 😉
nouw.com/westyarnhillside
Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Nääääääjeee det kan aldrig bli för mycket bling 😁😉
nouw.com/fia_jungdalen