Dressage...

Dressyrläger......ja varför INTE :-) Nu är ju jag ingen dressyrryttare men jag har ju tydligen skaffat mig en hopphäst som inte vill hoppa så mkt så då får vi rida dressyr istället ;-) Aggish tycker att det är väldigt roligt och han älskar verkligen att åka iväg och visa sig.

I går morse red vi i grupper för att bara jogga igång hästarna. Vi red ute(till min oro)men det gick hyffsat. Det var svinvarmt, flugor men det fläktade lite. Som tur var hade jag tagit med både nosnät och luva så även om Aggish var lite fladdrig så skötte han det bra ;-) Jag galoppade igång honom 3-4 varv åt båda håll........vilket motsvarar typ 15 varv på en vanlig bana...hahaha. Den är enorm deras utebana.

Jag red i min hoppsadel för jag vet att det ska tittas och skruvas rätt mkt på nya ställen ;-) Och mkt riktigt var det mesta farligt men han börja slappna av i halvlek ungefär så då blev han mer ridbar.

Sen kylde jag benen och packade in honom i lastbilen och for hem. Gissa om han var glad att komma hem,duscha och få gå ut i Äpplehagen istället för att stå i gassande sol med bromsar i en liten ruta på anläggningen ;-) Jag had tur också att Anna var kvar i stallet så hon tog emot honom och gjorde klar honom under tiden som han åt lite mash med salt. Själv for jag tillbaka för att titta på de andra, äta lunch och sen hade Cilla lite "teori"......eller mer allmän diskussion om sitsens inverkan ,mental inställning osv.

Efter det var klockan 14 och jag åkte hem och gjorde Aggish klar för nästa ridpass. Klockan i stallet gick lite fel upptäckte jag då jag satt i LB påväg till anläggningen så vi blev sena. Dock åkte maken i Volvon bakom för att han skulle vara med och filma så han hjälpte mig att göra klar Aggish. Sen var de sena också så vi hann gott och väl.

Passet på eftermiddagen var en och en och i ridhuset. Aggish är inte världens enklaste att sitta på innan han börjat slappna av. Han skjuter mig nästan ur sadeln i varje galoppsteg och lika i traven så det går inte att sitta ned och jobba honom. Men på slutet kunde jag sätta mig ned lite i alla fall ;-)

Vi får se hur han känns idag. Jag rider på eftermiddagen så jag ska ned nu och titta på de andra och hämtar Aggish vid 15.30.

Nu ska jag rodda en stund i stallet så allt är klart och sen åka.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229