Dressyr vs hoppning.........

​I dag var jag med Ann på dressyrtävling.....hm...ja...återigen så undrar jag över saker....som alltid ;-) Jag är visserligen ingen dressyrryttare men jag har ju i alla fall ridit i många år, haft många egna elever(även om det var länge sedan) och haft många träningar....hur i hela havet bedömer man dressyr idag?? 

Jag stod och tittade på 2-3 stycken som skilde sig väldigt mkt åt i sina "prestationer". ....den ena såg ut som den precis tagit ut hästen från lektionsstallet (inget fel i det)....hästen trummade på men helt utan glöd...vägarna var ok ridna men en felridning. Hästen arbetade INTE i en korrekt form (vilket inte krävs i så låg klass do).

Sen ett annat ekipage där hästen visar fin gång och rörelse men stundtals lite spänd. Ridvägarna bra utförda med en stilla sits och hand.

Dessa två ryttare fick procent som jag omöjligt kan bli sams med......skit samma vem som fick vad eller vem det var men när man läser protokollen så får jag inte ihop det. Flera ryttare som vanligtvis rider MINST 2 klasser högre går ned i klass....och man undrar varför...hahaha....eller INTE. Alla vill komma hem med en rosett,right ;-)

Hur som helst är det så man gör här på ön om man är hoppryttare......rider båda disciplinerna för att överhuvudtaget få en någorlunda tävlingsrutin ;-) 

Så det betyder att vill jag få en hygglig tävlingssäson (utan att flänga till fastlandet) så måste jag börja tävla dressyr?!? Då får vi börja med en riktigt bra dressyrsadel i så fall......dyyyyrt ;-)

I natt är det jobb igen och det blir säker skitkul med så lite sömn i kroppen som det blivit idag....hahaha....do not walk on my nerves ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer