Dressyr.......eller början till det

I går kväll va Agge och jag på dressyrträning. Eller rättare sagt början till det....hahaha. Agge är inte genomarbetad och det känns som att han nog aldrig riktigt varit det heller. Han protesterar och försöker med alla medel att klara sig undan från det jobb vi vill att han ska göra,gullunge.

Han vill inte "ta i" med inre bak....egentligen oavsett sida. Han har supersvårt för att slappna av för det har han antagligen aldrig behövt göra. Han går med handbromsen i och så fort man kräver att han ska göra saker HAN tycker är svårt(slappna av) så blir han genast "rädd för något" för att komma undan.

I går började jag men lämnade över till Charlotta i halvtid då jag dels ville filma och dels ville se när han arbetade med henne på. Jag behöver se och inte bara känna.

Hon fick honom till slut att jobba upp tryck bakifrån och länga sitt steg och därmed också få ut halsen RÄTT....han kan bli "lång och låg" men ALDRIG avslappnad i den formen.....men igår fick vi honom dit och då kommer ryggen upp till slut. I häger varv "förböjer" han sig gärna vilket gör att jag tycker det är lättare att rida honom i vänster även om han "faller" i det varvet. Men han blir ju ändå stabilare där och jag kan rida upp honom mot yttertygel. I häger varv vill vi att han ska ta stöd på innertygeln mer än han gör (för att inte förböja sig) och i vänster varv vill vi tvärtom för att han inte ska falla inåt....om ni förstår.

Så nu ska han ridas ut med Gouge för att kunna fokusera på arbete och då bara ha honom avslappnad. Sen när jag trimmar så fortsätter jag att få honom fram till bettet och få igång trycket bakifrån.

Nu låter det som att han är en pest att sitta på men tvärtom, han känns inte alls som en katastrof men jag känner att vi MÅSTE formatera honom så att han får börja använda sin kropp rätt. Allt hänger såklart ihop och kan han inte arbeta rätt så kommer det också att "störa ut" hoppningen ;-)


En hyggligt trött Agge när vi va klara. Film kommer senare,filen är för stor så jag måste redigera den ;-)

I natt har det stormat som fan och ärligt..........jag är SÅ förbannat trött på det här så kallade "vintervädret" nu........kan det inte bara sluta nån gång?!? Vad sägs om lite VANLIGT väder? I morse sa de på radion att våren va på väg....vart faaaan då någonstans?!? Inte här i alla fall....grrrr.

I dag ska Agge få en välförtjänt vila med Biolight. Linda rider i morgon och sen ska han jogga i skogen i helgen.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229