Drömpass

Från osäker och feg hopphäst till maffig dressyrhäst :-) Aggish säger jag bara, han har verkligen hamnat rätt nu. Som han älskar dressyrpass. Plötsligt har jag en avslappnad häst som behåller tungan inne i munnen och fokuserar hela tiden. Inget "titta här och titta där". Jo han började med att spänna sig när vi kom ned på ridbanan då han såg alla hinder jag byggt upp......skyggade för varenda en och blev allmänt spänd och tråkig. Men vartefter vi red så insåg han att det inte alls var frågan om hoppning. Han släpper ut halsen när jag ber om det och behåller balansen och trycket ändå. Han svarar på hjälperna direkt och hackar inte emot i munnen alls. Så himla fin och mjuk och jag kände mig som en äkta dressyr-tant igår....hahaha. Faktum är att det är fantastiskt roligt. Men det blir ju det när man sitter på en häst som tycker att det är roligt och som VILL arbeta. Det blev ett riktigt dräpar-pass och vi va rätt mosiga båda två efteråt ;-)

Den andra, Baggis, fick komma in efteråt och äta och pysslas om lite. I dag ska han ut i skogen för första gången. Vi får se hur det går........han visade vad han kan i tömmen förut....hahaha. Men det går nog bra. Jag har Anna med mig på Aggish så det ordnar sig nog ;-)

Mat gillar han i alla fall och till skillnad mot Aggish så äter han upp allt utan att lämna mineralerna ;-)

Provridningen av Rox gick som en dans. Dock stod jag och lovade att Rox inte bockar.....det var nog dumt för det var precis vad hon gjorde efter ett hinder....hahaha. Men tjejen va duktig och gjorde helt rätt-drog upp huvudet och sparkade på framåt ;-) Tror dock att Rox kanske är en häst lite mer för framtiden och de söker nog en mer "färdig" häst, vi får se. Hon står absolut inte i vägen här och jag har en plan för henne också ;-)

Maken körde ned hö till skogen under tiden som jag sladdade ridbanan och byggde hinder. Rackarns vad det dammar nu..........fiiifaaan säger jag bara. Men vi hade inget salt hemma så maken fick köra med vattentank istället.Dock torkar det blixtsnabbt så när jag väl skulle sladda så dammade det lika mkt i alla fall :-(

Hästarna på skogen blev i alla fall glada för sin höbal :-)

Sist men inte minst åkte jag bort och fodrade sis hästar, fyllde vatten och packade lite påsar så de andra ska slippa göra det. Och sen fick mina egna natthö.

Vi tänkte först att vi skulle ta ett kvällsdopp men vi va för trötta för det så det fick bli en annan dag.

Nu ska jag iväg och hålla träning.....tror jag, har skickat messenger för att kolla. Vi har nämligen +33 grader här och klockan är bara 9......

I kväll kommer en tjej för att hälsa på Dollar så vi ska köra ned dit en sväng och då kan jag fylla vatten samtidigt. Nu ska jag starta dagen :-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Elalindgren
Elalindgren,
jätte fin blogg du har! blir så inspererad av den! du får gärna gå in och följa eller kolla in min så skulle jag bli jätte glad!
nouw.com/elalindgren
Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
jösses vad varmt ☀️
nouw.com/fia_jungdalen
IP: 82.99.3.229