En bra dag igen

Min dag har varit en sån där "bra dag" igen :-) Helt sjuk att jag måste räkna "bra dagar" i min tillvaro.....men så är det om man kört i 200km/tim de senaste 4-5 åren.....och lite till.

Jag har följt plan,vilat mitt på dagen 1 tim och för övrigt BARA gjort det som stod på "listan".

Magnus har fortsatt med lastbilen och jag har pillat med lite småsaker....jag minns inte ens vad?! Men det gör inget för huvudsaken är att jag inte är helt medvetslös nu i kväll. I går när jag gick och lade mig började tankarna snurra hysteriskt i otakt och om allt och inget och mest över att jag var så jäkla förbannad över min usla prestation på tävlingen.....faaaan också....jag VET ju att detta är peanuts och det känns så förbannat orättvist mot Lizza :-( Då börjar planerna i skallen.....måste ha mer timmar i sadeln...blablabla....men sen kom jag på mig själv och sa att "det är faktiskt inte HELA världen och Lizza ägnar inte detta EN enda tanke...." och plötsligt somnade jag....tydligen ;-)

Men att Lizza INTE skulle ägna detta en enda tanke var nog fel...hahaha. Idag visade hon att hon hoppat på tok för lite igår.....😜 Jag tog ut henne från hagen för att ge henne lunch i "sjukhagen". Och när jag kom tillbaka efter 5-10 minuter för att släppa ut henne så det ut såhär.....

Hon gick lugnt och naggade gräs långt bort i stora hagen tillsammans med Dollar?!? Va fan? Har jag blivit HELT senil.....eller va hände. Jag hade ju inte släppt ut henne igen....så jag ringde Magnus som nyss åkt iväg och frågade honom ifall han släppt ut henne....(varför skulle han gjort det?!?)Nä men han tyckte att det var konstigt att hon gått ute i stora hagen då han åkte eftersom han inte fattade hur jag hunnit släppa ut henne när jag inte ens va där....men sen tänkte han inte mer på det.

Nej så nu har hon börjat hoppa runt i hagarna IGEN.....hon har gjort dt i perioder när hon får feeling för det men nu var det väldigt länge sedan. Dessutom har jag lunchat henne massa gånger i sjukhagen och hon har snällt stått och väntat tills jag kommit tillbaka och släppt ut henne....

Så antagligen tyckte hon det blev lite för lite hopp igår ;-) Så hon hoppade in i hagen själv...hahaha, varför vänta när man kan lösa problemet själv😉

Det som förvånar mig är att hon är så förbaskat rädd för eltråden men hon väljer att hoppa över den ändå?!? Nu är den ju inte skyhög precis(typ 120 eller nåt)men i alla fall....och att hon SER den förvånar mig ÄNNU mer...eller ja ser den gör hon väl men en tunn eltråd är väl inte så lätt att höjdbestämma för en häst tänker jag. Knasiga häst ;-)

Men så har hon ju alltid varit ända sen hon va bäbis...ja ni vet när hon hoppade över sargen och rakt ut ur ridhuset som 3-åring.....;-)

I morgon ska hon ridas och jag har format min plan för vad vi behöver göra. Vi måste galoppträna MYCKET mer. Jag måste få henne mycket starkare i både den stora och lilla galoppen....framförallt inför utomhussäsongen. Och jag måste se till att fokusera dagen innan så jag äter och sover som jag ska. Nu låter det ju som en hel katastrof att EN klass inte blev som jag tänkt mig.....hahaha. Det är ju faktiskt sällan som det går dåligt för oss på tävling om sanningen ska fram.Sen beror det ju på vad man tycker e bra och dåligt förstås men i min värld så är "dåligt" när jag rider dåligt och är orsak till massa nedslag eller dåliga språng....dålig rytm med mkt av/på-ridning.

I kväll blir det påskmat....lite sill-ägg osv och sen bada tunna :-) Sen i säng i sån tid att jag är människa i morgon också.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer