En dröm och en "tonåring"

Vaknade till sol i morse. Hästarna fick komma in och äta frulle under tiden som jag själv chillade med en kaffe i soffan.

Sen satte jag igång dagens stalljobb. Ingen står inne nu på natten om det inte är busväder viket det inte varit i natt.

Däremot blir det drygt att mocka lösdriften efter natten ;-) Sen var det dags att tömma ut vattenkaret (frysboxen)............det var ju nästan fullt men as-skitigt så jag fick hinka ur det mesta för att det skulle gå att välta ut resten av vattnet.......tror ni det var kallt om händer och fingrar ;-) Det blåset ju fortfarande ganska mycket så ja.....fick sätta händerna under varmvatten i säkert 5 minuter efteråt.

Biggi var först ut. Nu har jag själv inte suttit på honom på säkert 2 veckor så jag förväntade mig en del "hyss". Ocj mkt riktigt ställde han en del "frågor" ;-) Till att börja med så har grannen staplat telefonstolpar på sin "eldningshög" som ligger precis invid grusvägen där vi rider förbi. Och våra hästar har alltid varit lite skitnödiga när de ska gå förbi där för det ligger alltid "främmande föremål" där eller så ryker det, eller brinner, eller något annat ;-) Och nu var det då telefonstolpar som inte legat där förut.....så med andra ord skulle vi INTE gå förbi dem eftersom de reste sig upp allihop samtidigt och rusade rakt emot oss.....eller nåt ;-) Så där blev vi stående lite och Biggi både vände, backade och bockade på stället och till sist tyckte han vi skulle gå på bakbenen.......vilket jag INTE höll med om!!! Så jag var snabbt av innan han fullföljde detta för att han inte ska få för sig att det går bra att stegra. Det räcker med Aggish känner jag ;-)

Sen traskade vi en bit och när vi väl kommit förbi de "rusande telefonstolparna" så gick det bra och jag tror Biggi skämdes lite för det var en väldans pillande i nacken på matte när vi gick ;-) I övrigt skötte han sig fint, inga 180 graders och inget annat mer än de vanliga "quick and dirty" som han alltid håller på med. Han kändes himla mjuk och fin och faktiskt väldigt rak vilket förvånar mig eftersom han nu stått 1 vecka och då brukar han oftast vara lite oliksidig.

Sen började tiden rinna ifrån mig så det var snabbt på med Aggish grejer och ett trimpass på ridbanan. Han fick skutta idag :-) Första språnget jag tar på 2 år :-) Men det kändes som det var igår vilket OCKSÅ förvånar mig mkt med tanke på att hoppning verkligen är en färskvara. Aggish var superglad och busbokade en hel del. Han tcykte det var skitkul att hoppa igen :-)

Han är så speciell för han får sån glädjerus i landningen :-) Han kör ned huvudet och bockar de följande 5 galoppsprången efteråt bara för att han är så glad :-) Nu handlar hindrena om 50cm men det kvittar. Kapaciteten har han, han har ju gått höga klasser, men det är modet som svikit honom tidigare. Han har ju blivit bränd i hoppningen så det är så härligt att se att han tycker att det är kul igen :-)

Nu är tanken absolut inte att han ska behöva tävla hoppning igen men att skutta hemma och rida P&J någon gång om han tycker det är kul.

Sen var det jäkligt bråttom till jobbet......det är så himla trist att man måste stressa konstant för att hinna med allt innan man ska till jobbet. Nu har jag ju varit ledig 1½ v men när jag tittar på schemat så kräks jag nästan..............fy fan så jäkla ovärt det känns när man jobbar så förbannat.....

Alla yngre kollegor bara gnäller om att det vill ha högre lön.......jag skiter i lönen bara jag får vara mer ledig!!! Vad spelar det för roll om man har en hög lön när man inte hinner göra av med den?!?

Nog om gnäll.....;-)

I morgon blir det kul igen........NOT.....det ska regna 24 tim i sträck med början i morgonbitti runt 08-tiden. Tar det liksom aldrig slut?

Jag får se lite vad jag hittar på i morgon. För stunden är det ingen idé att lägga en plan......är det inte tok-regn så är det storm ;-) Får se om jag packar med mig båda och åker till ridhuset kanske ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

stallhörnan
stallhörnan,
Jag måste tipsa om vattenmotståndiga handskar från SMP Sweden. Maken har såna just för att slippa frysa när han fixar med vattnet.
nouw.com/stallhörnan
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229