En grå-solig-regnig söndag

I går var det verkligen märkligt väder....?? Dagen började med gråmulet väder och lite kyligt när jag åkte iväg för dagens första träning.

Kylan höll i sig då jag var klar och for vidare till nästa träning och då blåset det också ganska mkt. Men sen när jag kom hem och lunchfodrade så börjad det spricka upp och plötsligt var solen framme och värmde jättemycket :-)

Hästarna fick som sagt lunch,av med täcken och jag mockade hagen och gjorde höpåsar under tiden. Målade bommarna en gång till och sen kom Anso och hade småflickorna med sig. De red ut på Guiness och Röskva och Anso longerade Rox eftersom hon nyligt är vaccinerad.

Jag avvaktade lite med Aggish för det var så många hästar i stallet samtidigt och jag hade ju inte direkt bråttom heller så jag pysslade med lite annat under tiden.

Anso och jag hade en skön fika i solen innan de sen åkte hem.

Aggish gick en kortare runda i skogen på 50 min. Har satt på honom nosnät nu och det gillade han. Han är så himla söt farbror Agnes ;-) Han MÅSTE ju titta på allt och mitt i skogen ,i trav, bland alla träd så ser han en gren när vi passerar och måste såklart lufttrava lite....hahaha. Och det är ju inte direkt brist på grenar i skogen så man kan ju undra vad det var som gjorde just den grenen så himla speciell ;-) Han kändes lite skev inledningsvis tills jag släppte tyglar och allt och försökte korrigera min vertikala sits och DÅ plötsligt blev han heeelt rakställd.......fasiken alltså.....jag är rädd för att det är mitt jääkla högerben som spökar ibland...grrr....det är ju så himla klurigt eftersom jag inte riktigt kan bestämma mig för om det är bättre att ha ett hål längre på den sidan eller om jag inte ska ha det.....jag ser ju att mitt högra knä är aningens högre upp än det vänstra. Men samtidigt vet jag inte om det verkligen blir korrekt förhållande att länga lädret på den sidan...?!? Måste nog skriva till Maria eller Lena och bolla den frågan IGEN ;-)

Efteråt fick Biggi en skrittur på grusvägen. Jag kände direkt när jag satte foten i stigbygeln att jag nog INTE skulle sätta ned rumpan i sadeln......hahaha. Han spände upp sig,svansen gick som en propeller och öronen stod rakt ut ;-) Det är ju hans gamla sadeltvång dom gör sig påmind ibland om han har träningsvärk i kroppen.Det spelar inte så stor roll vart träningsvärken sitter utan att den ens existerar....så jag fick stå upp de första 200 m innan jag kunde sätta ned rumpan i sadeln. Han var lite brydd men han bockade inte i alla fall.Sen kände jag ju jättetydligt att han var "stötig" i kroppen så jag lade om planen till en skrittrunda så han skulle få bli lite mjuk i musklerna. Stötigheten släppte mer och mer och när vi kom hem fick han massage och det var ganska tydligt att det var magmusklerna och rumpan som orsakade det hela ;-) Han är väldigt tydlig då också för han markerar alltid med att lyfta bakbenet/benen och "hota" om han är öm i musklerna.

Jag hade på känn redan innan då jag sadlade att det var något för när jag drog sadelgjorden (bara första hålet) så trampade han in bakbenen under magen och blängde på mig ;-)

Han ska få en tur i skogen i dag också så vi får se om det släppt lite då.

Kvällen ägnades i soffan och maken hade gjort Thai-soppa vilket var lagom middag :-) Vi kom i säng hyggligt tidigt och jag sov faktiskt himla bra i natt, vakande nog bara 3-4 ggr men somnade om ganska snabbt ändå.

Hästarna äter fortfarande frulle så jag ska strax hoppa i ridbyxorna och gå ut i stallet. Blir rena kläder dagen till ära ;-)

Måste åka till jobbet kl 14 så förmiddagen ägnas åt ridning.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229