En panikslagen häst och en superstjärna

Heldag i stallet as usual ;-) Har plockat och fixat lite och sen red jag Biggi på förmiddagen. Han är inne i en "spänn-period" igen vilket han oftast blir om han inte rids varje dag och sista 2 veckorna har han vilat på grund av jobb, kurs,vaccination och ET. Men det är bara att bita ihop och pina sig igenom den första veckan så brukar det släppa sen. I dag fick han en sån där panik-attack igen på grund av att det var jägare ute mitt på dagen och deras hundar for kors och tvärs genom skogen och över hustomter....jaktlagen här skiter högaktningsfullt i att sätta ut skyltar att jakt pågår.....men å andra sidan går det inte att ta fel på om det är jakt eller inte om man sitter på Biggi ;-) Han känner om de skjutit något på flera km avstånd och då slår det slint helt på honom. Så jag försökte dansa mig igenom ett par km men sen gick det inte längre....han tappar helt styrning och det går inte att nå honom alls. Så jag fick hoppa av och leda honom sista biten hem. Han lugnade sig efter ett tag men då var vi nästan hemma så då kunde vi lika gärna gå hela vägen.

Sen var det dags för dressyrträning för Aggish. Han vet ju såklart om att vi ska åka eftersom LB är framkörd så han bajsar precis hela tiden....typ 7-8 ggr innan han tycker att det räcker ;-) Men sen kan han likväl bajsa i LB när vi åker också så det verkar aldrig ta slut i den där magen ;-)

Jag är så lycklig över att ha fått en häst med bjudning och ork. Shit som han kämpa på idag :-) Han blev lite trött mot slutet men JÄVLAR säger jag bara.....från att orkat 1-2 varv i trav i ridhuset innan han helt enkelt bara saktat av och "dött" så kämpade han på i 45 minuter och var underbar att rida :-) Han hade bjudning och VILJA framförallt :-) Och som vanligt ville han inte åka hem från träningen.....;-)

Ja och sen var det ju en hel del kvar att göra när vi kom hem. Plocka in allt,rengöra utrustning, hänga på tork,duscha häst och "sola" honom, ta in de andra för kvällsmat, mocka hagen,tömma LB och sen packa om inför i morgon igen.

Nu är jag hyggligt trött och väntar på att maten ska bli klar. Det är sådana här dagar som man är extra glad och tacksam för en make som ALLTID lagar mat :-)

Tror det blir en tidig kväll eftersom vi ska åka vid 10 i morgon. Biggi tar jag när jag kommer hem på eftermiddagen.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer