ET

Ja det blev lite omfall idag med min ET. I morse när Anso tog in Rox så ville Rox inte släppa ifrån sig vänster bakben när Anso skulle kratsa hovarna?!? Hon ville verkligen inte. Så jag började känna igenom henne och kände direkt att hon var vääääldigt stum i ryggen.....och i länden. Så Anso biolightade henne och sen fick hon på sig BoT-ryggmattan,fleecetäcke och sen in i boxen i väntan på Danne. Så med andra ord fick stackars Aggish stå undan idag :-( Jag får kompensera honom för det ;-) Han ska få en rejäl massage, biolight under solariet och verkligen få kunglig behandling i morgon istället-älskade Aggish :-)

Rox njöt något helt makalöst och behandlingen kunde inte kommit lämpligare. Hon hade mycket riktigt sträck sig i ryggen (troligen) eller så hade hon blivit kall under natte för vädret slog om så det kan ha varit så att hon stått och spänt sig eller så har hon rullat på en sten.....svårt att veta. Oavsett det så var hon riktigt mör i kroppen efteråt. Danne satte nålar på henne också och hon stod och sov i säkert 15 min.......sen plötsligt så fick hon totalspunk och sparkade bakut säkert 5-6 gånger och svansen gick som en propeller.....vi stod ju precis intill så vi kunde lugna ned henne och efter en kort stund så slappnade hon av igen. Sånt kan hända om de är ovana när nålarna börjar ge effekt så händer det saker i kroppen på dem som de inte känner igen. HOn var helt cool efteråt så det var inga problem sen när Danne tog ut nålarna......inte mer än att de var krokiga ;-)

Sen fick hon på sig täcke i hagen och hon näsan stapplade ut när jag gick ned till hagen ;-) Och jag vet preciiiis hur hon kände sig.....been there-done that ;-)

Sen var det Biggi. Han hade stått hela tiden och pussade mig i nacken under tiden som han väntade på sin tur.Han kör ju ut mulen på snedden mellan rören och sen vill han att man pussas på mulen. Han är en sån kel-gris ;-) Innan jag tog in dem och var ute och mockade hagen så lekte han följa john med mig hela tiden. Han gick efter mig och sen skulle han moffla runt i nacken och i ansikte på mig så till slut fick jag säga till honom att gå undan så jag kunde mocka klart. När han väl fick komma in så brummade han när jag öppnade ledet så han kunde gå in. Goa tokhäst ;-)

Men han var fin i kroppen och Danne undrade om jag gett honom anabola(?!?). Jag måste ha blivit hemmablind för Danne sa att det var jättestor skillnad på honom sen sist. Och visst har han musklat på sig men jag tycker ju att det är en hel del kvar att jobba på ;-) Han var fin i kroppen och det satt fast aningens höger bak. Det knäppte till lite när Danne tog loss han där. Men det är annars vänster som har varit hans ish så det var bra att det var höger nu.Danne trodde också att det hängde ihop med det som var förra veckan.

Nu på eftermiddagen har vi varit hos sis och hennes gubbe eftersom han fyller år idag. Hemmagjord tårta och sen fick vi middag också :-) Jag och sis provade en sadel på Curre för att se om det var en modell som kunde passa honom vilket det gjorde.Dock är det en distanssadel och den är blå (?!) vilket sis inte vill ha......tyvärr finns dessa sadlar bara i blå eller röd....verkar vara en grej hos distansryttarna att de ska ha sådana färger på sina sadlar ;-) Så nu letar vi efter en Arabian Big Horn utan horn ;-) Jag brukar kunna hitta det mesta vilket jag gjort denna gång också ;-) Dock finns de i USA så det blir i så fall att beställa där .

Stallet klart och fodergrindarna ställda :-) I morgon åker jag till "firman" kl 06 så det blir ridning på kvällen sen. Hoppas på bättre väder i morgon, lite varmare än idag....det var bara +3 i morse.....brrr....och sen blåste det naturligtvis ;-)

Nu sängen ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer