Fokus

Sov ända till kl 14 idag....eller nästa i alla fall.Vaknade av att grannen stod en ½ tim med sin traktor på sin infart och brummade helt planlöst?!? Men jag skulle ju upp vid 14 så det fick va ok ;-)

Anna har ridit Aggish idag och hon hade sin karl med sig som red Guiness också. Ella va också i stallet och red Lizza lite senare.

Själv har jag fokus-tränat Rox,helt enkelt för att det är DET hon behöver.Rida henne är egentligen inget problem men att få henne att hålla fokus på det som ska göras känns ibland lite omöjligt ;-)

Hon skötte sig fint nästan hela vägen ned till ridbanan UTAN att kaosa. Sen fick hon skritta på en liiiiiten volt runt mig där jag krävde hundra fokus från henne hela tiden. Det var himla bra för Ella låg och konditionstränade på slingan så hon passerade flera gånger vid ridbanan. Givetvis försökte Rox släppa sitt fokus och släppa ut "arab-svansen" och kaosa men jag fiskade snabbt in henne och sen fick hon backa tills hon sänkte skallen och suckade....sen började vi om igen ;-) Det hände 3-4 ggr men till slut gav hon upp och fokuserade även när Ella kom in med Lizza på ridbanan :-) Hon ska få 2-3ggr till med den träningen och sen ska jag börja rida henne med samma krav på fokus.

Efteråt va hon SÅ himla nöjd och kunde också vara fokuserad tillbaks till stallet. Alla de där ticksen hon har när hon far iväg eller kaosar är endast brist på fokus.

Ska sätta mig och göra ett upplägg för VBR-träffen på onsdag också. Anna ska rida Aggish som förevisningshäst tänkte jag. Mkt lättare att stå på marken själv när man ska diskutera saker.

Datum är satt för VBR1+2 också, det blir den 15-16 Juni och sen kommer Liza Öjetoft 28-30/6 för sadelutprovning och träning :-) Blir SÅ himla bra. Hoppas nu att gotlänningarna tar den här chansen och inser vilken förmån vi har som lyckas få ned ErgoX2.

Biggi går på Metacam ett par dagar till men det betydligt bättre ut idag. Svullnaden har avtagit väldigt mkt och sitter nu aningens runt knät på honom så Biolighten gör verkligen underverk :-) Ska börja skritta honom typ tis,ons eller nåt. Sen får hans skritta ett par dagar och sen trava lite under helgen som kommer.

Då har han fått MER än 2 veckors vila och jag hoppas det gjort honom lika gott som det gjort med Aggish :-)

Maken gör pankisar och själv ska jag chilla en stund. Har precis duschat så det är gjort.Sen ska jag bara ta in hästarna och behandla Biggi innan jag åker till jobbet. Jag har sovdag i morgon då jag går av sista nattpasset i natt.Sen har jag 2 lediga dagar och sen återigen 2 nätter. Veckan är fullbokad....som vanligt ;-) Skulle VERKLIGEN behöva gå ned i tid på jobbet, typ 80-85% , vilket skulle underlätta enormt för mig. Men nu är det ju så att vi FÅR inte gå ned i tid, i vår verksamhet måste man ha barn för att få lov att gå ned i arbetstid ;-)

Well, snart är det sommar och då tar jag 2 semesterdagar varje vecka hela sommaren i stället för att ta ut flera veckor i sträck. Jag kommer hur som helst att ha semester kvar i höst :-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Peacock
Peacock,
Men säg att du har många barn... Hästarna ÄR ju ens barn!! Men nu har ni ju beklagligt nog hästviruset på gotland också. Det är t.o.m i finska nyheterna och nämns t.o.m i vilket stall där.. ☹️
nouw.com/peacock
IP: 82.99.3.229