Förlåt men.....19 tum.....

Hörrni......varför får man inte ha åsikter om vikt? Varför är man elak om man säger saker..........eller ens TÄNKER saker om de som valt att vara överviktiga? Och JO.......att vara överviktig väljer man faktiskt själv, det är ingen annan som väljer det ÅT en, lika lite som det är någon annan som dricker alkohol åt en. Alla val man gör är ens egna.Sen kan det absolut vara så att livet gör det svårare med vissa val men valen gör man själv!! Det finns en sjukdom som ger fettma (lipödem) men det är också den enda i alla fall jag känner till.

Jag läste på nätet om en person som sökte sadel, som behövde 19 tum(?!?!?)........det fick mig att börja fundera en hel del. Jag SKITER verkligen i om människor är tjocka eller smala, VERKLIGEN!!! Men vad jag INTE skiter i är vad fetma ger för "biverkningar". Detta kan man ju verkligen dra hur långt som helst......

Men jag är ju en av de som får betala sjukvården för människor med fetma, alla följdsjukdomar osv. Dessutom får jag va med och betala för eventuella kirurgiska ingrepp som görs på människor med fetma för att de ska gå ned i vikt.........fine, det gör jag gärna, jag hjälper GÄRNA till med pengar för de som verkligen försöker gå ned i vikt. För i min värld är hälsoskälen det som väger tyngst!!

Att vara lite överviktig eller rund är nog inget som påverkar hälsan då det handlar om 10-15 kg. Där handlar det nog mest om hur man trivs själv att vara. Men när man börjar kliva över den gränsen och dras med 30...40....50....kg övervikt så BÖR man fundera på vad livet faktiskt är värt.

Och jag blir lite "gäspig" när jag hör argumenten från så kraftigt överviktiga......."jag hinner inte röra mig mer"......"jag har inte tid att laga vettig mat".......och sen de som skyller på att det är något "fel" i deras kropp som gör att de inte kan gå ned i vikt....SKIIIIITSNACK säger jag då. Allt handlar om kalorier in i munnen-kalorier ut ur kroppen..........simple as that!!

Och jag VET hur lätt det är att "blunda" för vad man just stoppade i munnen.......;-) Men för fan....man MÅSTE sluta ljuga för sig själv!! Det FINNS inga andra sanningar, inga piller, inga "mirakel-kurer".....det finns bara kalorier in-kalorier ut!!

Att det är svårt att viktminska är det ingen tvekan om men det är ett livsavgörande beslut att ta och man gör sig själv en björntjänst genom att förneka och skylla på massa omständigheter till höger och vänster. Och fetma är ingen "sjukdom", det är ett tillstånd som man skapat helt på egen hand (undantaget konstaterad sjukdom som ger fetma)och lika lång tid som det tagit att äta sig till sin övervikt-lika lång tid kommer det att ta att gå ned kilona. Det går olika fort av massa olika anledningar....ålder,förbränning...osv.....men mindre kalorier in än de man gör av med ger viktminskning oavsett.

Hata mig, säg att jag är elak, säg att jag är oförstående.........men det viktigaste är att man är ärlig mot sig själv även om man inte är det mot andra. Ljug inte för dig själv,skyll inte på massa omständigheter........ta tag i det istället!!!

Människor som har stor övervikt tror alltid att det handlar om att andra stör sig på hur de ser ut.........jag skiter fullkomligt i hur andra människor ser ut, tjocka,smala,fula,fina.........what ever för det är insidan som betyder något för MIG. Men jag blir alltid provocerad när man skyller på saker, välter över ansvaret på andra/annat......

Och människor får vara hur tjocka de vill men det är för fasiken FARLIGT att vara väldigt överviktig.Tänk på nära och kära, sina barn......osv. Fetma drar med sig många följdsjukdomar!!!

Och till den där människan som behövde 19 tum på sadeln.....om man är berusad så får man inte köra bil-right ;-) Om man är SÅ överviktig att man behöver 19 tum så kanske man ska fundera på om man ska sitta på en häst......om det då inte råkar vara en Clydesdale eller Shire......det ÄR faktiskt ingen RÄTTIGHET att rida lika lite som det är en rättighet att ha körkort.........det är en MÖJLIGHET att rida och en MÖJLIGHET att ha körkort.

Så tycker och tänker jag. Sluta lura er själva och andra. Antingen har ni accepterat att ni har fetma och VILL ha det så,fine men då kanske man får inse att man är lite begränsad i saker o ting.....tyvärr. Eller så trivs man INTE med sin fetma och då gör man något åt det!!

Nej kom inte och påstå att jag sagt att det är lätt att gå ned i vikt...för det har jag INTE sagt. Det handlar om ärlighet,beslut och fokus!!!! Och nej,jag tycker INTE synd om överviktiga lika lite som jag tycker synd om rökare, alkoholister eller spelmissbrukare.

P.S. Jag tar emot alla kommentarer så länge de står i proportion till inlägget och inte spårar ur. D.S.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer