Fredag

Det regnar.För en gångs skull så stämmer prognosen med det verkliga vädret. Om man sen är glad för det är en annan sak....;-)

Dock så kvittar det mig, jag sover ju hur som helst på dagen. Men regnet avtar nu under eftermiddagen vilket passar mig perfekt :-) 

I går klättrade vi hästarna och idag har jag planerat jogging men jag tror jag reviderar det till galopp-pass. Tycker att det är bra att lägga två styrkepass efter varandra och sen lite jogging efter det.

Jobbar helgen (som vanligt) men ska försöka hinna med att "rida" Roxan i morgon(lördag) i alla fall. Hon tömkörs i annat fall. Jag gillar egentligen inte att tömköra mina hästar i deras hage.....jag gillar inte att jobba dem i deras hage överhuvudtaget men vi har liksom inget val.......ridbanan var är du?

Hagen är deras viloplats, likaså boxen, och där ska det inte jobbas eller nåt annat.De ska ha lugn och ro där....men vad gör man om man inte har något annat val. Tänk er själva om någon kom och slet och drog i er då ni låg i sängen eller i soffan och kollade nån film....;-) 

Nä man har en arbetsplats och en viloplats kan man säga. Sen tillåter inte jag att de "busar" när det e arbete, oavsett om de är i töm eller under sadel. Arbete är arbete och bus är bus och detta ska inte ske samtidigt. Tycker att det är bra att lära dem det tidigt så eliminerar man risken för bock och bus när man sitter upp ;-) Har alltid hanterat det så och sällan heller haft problem med mina hästar på ryggen. Självklart kan de bocka till eller sparka bakut i ren glädje nån gång men de slutar omedelbart då man säger till dem.

Lizza gör alltid max 2 skutt för hon vet att om hon gör först ett så blir jag överraskad och hinner inte reagera och när nästa skutt kommer så har jag hunnit säga till henne och då måste hon sluta....hahaha, smart tjej ;-) Men hon backar sällan men kan däremot sparka bakutt nån gång. Hon ruskar oftast på skallen och piper nån millisekund innan så liiiite förvarnad blir man men ändå så tror man att "nä hon gör inget nu, hon bara piper lite".....svammel, svammel.

Ja det blir så när jag e lite trött...hahaha, svammel ;-)

Valpisarna e ute i regnet...nääää de har faktiskt tak så de blir inte blöta. Jo Kitte verkar gilla valparna för igår hade Magnus dem ute i trädgården tillsammans och alla valpar klängde och bet på Kitte men han bara stod och lät dem hålla på. Till slut fick Magnus lyfta upp Kitte på grindstolpen för att valpisarna inte skulle sänka honom helt ;-)

Nä nu får jag nog hoppa i ridbrallorna och ta tag i stallet. Återkommer ;-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229