Full sprutt......

Tandis gick bra,ska ta lite tandsten men inga hål vilket jag inte haft på.....typ 30 år ;-) Lika med maken. Fikade i byn och tog en lyxmacka innan vi åkte vidare till Rusra för att kolla om de möjligen hade några tapeter som föll oss i smaken..........inte för att vi förväntade oss det men helt otroligt hittade vi tapeter :-) Skitfina och 49:- /rullen på extrapris såklart ;-) De hade inte så många kvar av den tapeten men tillräckligt för oss i alla fall. Sen ska vi ha en tapet till men den får vi leta efter någon annanstans för där fanns det inget som passade.

Sen vidare till Granngården och köpa Luzernpellets till Lizza och Guiness och sen hem. Sis behövde en ny hösilagebal så maken fick köra upp en till henne och jag passade på att åka med och lämna en tunna som var hennes och en sadel hon ska få prova.

När jag kom hem dök Ella upp samtidigt så vi red tillsammans. Jag red Aggish men höll på att få stanna hemma för han fick ju för sig att INTE komma in i dag också ;-) Men jag lurade honom så han fick snällt följa med in till slut ;-)

Ella tyckte Lizza kändes "konstig" och fick för sig att hon gick ojämnt.....vi travade en bit och jag tittade på henne bakifrån men kunde inte se något alls mer än att han var aningens tassig i bak vilket inte var så konstigt eftersom hon är barfota bak och nyverkad ;-)

Vi gjorde ett hyggligt travpass och sen fortsatte vi över till Västerby kvior så det blev en bra snurra. Sen sa jag till Ella att efterso Lizza kändes så himla cool idag kanske hon skulle ta den första galoppen på henne ;-) Vi bestämde att vika in på vår galoppslinga och göra galoppen där. Jag sa att hon kunde rida först och trava henne och om hon tyckte det kändes ok så kunde hon fatta galopp,annars fick hon fortsätta i trav. Aggish är aldrig några problem att rida bakom och han busar aldrig på det viset.

Så hon travade iväg och fattade galopp och Lizza började direkt göra små glädjeskutt men Ella tryckte på henne så hon slutade och sen galoppade hon vidare :-) Ja och sen gick det fortare......och fortare.......och ännu lite fortare....hahaha....Aggish fick spunkt och tryckte på så jag fick stå i stugbyglarna och dra allt jag hade för att han inte skulle skena förbi Lizza....hahaha....glad kille :-) Nu gör han aldrig dumma saker eller så men jäääääklar vad det gick undan där bakom ;-) Tur jag hade hackamoret på honom för jag fick dra ganska rejält ändå..... men sen ropade jag till Ella att hon nog skulle sakta av för säkerhetsskull och såklart blev Lizza besviken så hon började bocka som värsta gunghästen....men vi skrek båda två åt henne och hon är ju så väluppfostrad att hon slutar genast när man säger åt henne ;-)

Skön tur i alla fall och Aggish va som en 3-åring sista biten hem ;-)

Efter det longerade jag Biggi på ridbanan. Så jäkla duktig han var idag :-) Han fick bara 2 härdsmältor men sen jobbade han suuuuper hela tiden. Han gjorde ett superfint galopparbete OCKSÅ?!? Visst att han var pigg och glad men på ett vettigt sätt. Han slog lite med frambenen när han galoppade och ruskade på huvudet men det måste han ju få göra ;-) Men inga såna helt galna utbrott som han brukar få så det går åt rätt håll i alla fall :-) Och återigen........jag VET varför han får spader....det tar emot och det är jobbigt och han har inte varit tillräckligt stark men det börjar han bli nu :-) Underbart att se :-) Han är SÅ otroligt vacker när han rör sig att man nästan dreglar där man står och håller i linan ;-)

Maken lagar mat och det enda som är kvar att göra är att natta hästarna senare. I morgon jobbar jag så jag sover efter lunch.Elin rider Biggi och jag rider Aggish på förmiddagen om jag hinner,ska iväg vid 11 så ska försöka hinna rida Aggish innan, det får bli en barbackatur på honom i morgon. Nu har jag fått blodad tand att rida barbacka,så himla roligt OCH mysigt :-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229