Galet..........

I dag skulle vi få sol om även lite blåsigt. Att det blåser är ju knappt något man ens registrerar här men vissa dagar är värre än andra ;-) När jag kom ut på gårdsplanen för att rida iväg och klättra med Aggish hade det från ingnstans blåst upp till storm. Kollade SMHI lite snabbt igen och jo då.....plötsligt skulle det vara 22 sekundmeter i byarna.......jag kan lova att det rörde på sig ordentligt ;-)

Men det regnade inte och det såg ut som solen var på väg så vi red iväg och det gick rätt ok upp till Sandsjöskog.......men sen........började det regna(!?!?), det piskade riktigt sådant där isigt regn och Aggish fick totalspel......ni kan ju föreställa er hans nos....hahaha....spansk skritt....eller snarare trav....sen började han göra galopp-hopp, han bockade i varje galoppsprång så att säga. När vi kom fram till backen så hann vi inte mer än 5 svängar och sen fick Aggish nog....totalt nog ;-) Han tvärstannde och körde ned nosen mellan knäna, sen kastade han upp skallen och ställde sig. Så höll han på 5-6 ggr innan han gav sig och gick framåt igen.

Ja resten av turen var ju blandade småhopp kan man säga ;-) Han travade på vägen som en vallhund och försökte gömma huvudet mellan knäna. Det var hysteriskt och när byarna kom så kändes det som vi skulle lyfta båda två....grenar som knäcktes och for omkring,brevlådor som stod och glappade, soptunnor som rörde sig och välte,plåt som knakade och man var rädd för att det skulle komma ett halvt tak farandes i luften......fiiifaan säger jag bara. Jag bestämde direkt att Biggi skulle få en vilodag till ;-)

Men vi kom hem till slut och hemma i hagen for de andra 2 som dårar så jag övervägde om jag skulle luncha dem inne. Dock blev det inte så. Jag släppte ut Aggish och ganska snabbt kom de andra två och då blev det lugnt i hagen.

Aggish ställde sig i ligghallen direkt och vägrade att gå därifrån. Det är svårt att lägga ut hö någon annanstans än inne i ligghallen när det stormar. Men hallen är ganska liten och Aggish kör oftatst ut både Aggish och Biggi. Men jag strödde hö hela vägen längs med väggen så att alla skulle våga gå in och äta vilket funkade :-)

Har precis ätit lunch,duschat och nu ska jag blunda med ena ögat en halvtim innan jag ska till jobbet.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Fia_Jungdalen
Fia_Jungdalen,
Men fy vilket väder 😱 jäkla tur att det gick bra ändå
nouw.com/fia_jungdalen