Glada killar

Galet fin höstdag vi fick idag. Hade inte räknat med det här vädret och då blir man ännu gladare av att veta att man inte börjar jobba förrns 15 :-) Anso kom vid 09 och då var jag precis klart med stallet så vi tog in Fuxen och den vite ;-) Anso red Aggish idag och hin gillade honom också. Jag red Biggi och fyyy faaaan (ursäkta) så fin han känns. Hela han är glad i kroppen och även om vi har en bit kvar innan vi är "där" fullt ut så går det framåt i turbo-fart. Galoppen var SÅ mycket bättre idag och inga problem att byta galopp heller. Han har inte riktigt velat ta högergalopp men idag smög det fram och han kändes fin i både höger och vänster :-)

Anso hade inga problem att rida Aggish heller. De trummade på och även om han är lite tittig ochkan fladdra lite ibland så var det inget som märktes på Anso. Biggi blev rädd för något,oklart vad, på vägen hem. Tror det var för att Aggish svepte till med sin långa svans....hahaha. Aggish har en galet lång tjock svans och dn använder han ofta.

I alla fall så kastade sig Biggi 90 grader åt vänster från ingenstans och halkade till med ena frambenet.........kändes först som han markerade men det var (som vanligt) inbillning ;-) Men sen va han rädd för Aggish hela vägen hem,sötis. Han fick ju en spark av Rox tidigare i höstas så jag tror det sitter i att han ska bli sparkad igen :-(

Har hunnit inventera foderförrådet också. Hade en kund här igår som hämtade 2 säckar så jag kände att jag måste skriva upp hur många säckar som finns av varje sort eftersom vi har fodret på 3 olika ställen än så länge.Vi får ha det så i vinter och till nästa år ordnar vi en foder-bod.

Måste bara säga att detta foder, Aveve , är suuuuuper :-) Hästarna ÄLSKAR det och de har precis lagom med energi och massa ork. Aggish får prova en ny sort från Aveve idag och framåt. Han behöver något med lite mindre proteiner för det verkar vara det som gett honom de där små "finnarna" som han har lite överallt. Jag ska också öka på grovfodret till honom och sen får han Fiber-Plex 2ggr/dag nu ett tag. Har lite kvar i en hink som jag ska använda upp. Sen ska han få vanlig jäst efter det.

Ska strax hoppa in i duschen och sen iväg till "firman". I morgon bitti kommer Anso och rider Rox. Jag får se lite hur vi lägger upp det med de andra.Anna ska rida Aggish i morgon kväll efter jobbet så jag rider antingen med Anso på hennes Röskva eller så tar jag Biggi, vi får se.

Kaatjiing ;-)


Gillar

Kommentarer