Glädje och hopplöshet....

Underbar dag,lite trött då jag (som vanligt) ligger på minus på sovkontot ;-) Det har varit kanonväder och jag hann rida ut med Anna idag. Hon red Aggish och jag red min "röde" ;-) Biggi va aningens "o-pigg" i går natt när jag tog in dem och kastade sig inte över kraftfodret(?!?) vilket fick mig att fundera en kort stund men eftersom han sen började äta så släppte jag det. I dag när jag gjorde stallet fick jag se att han inte ätit upp allt sitt hö i boxen.....?!? Så när vi tog in dem så började jag med att tempa honom. Dock ingen temp alls så antagligen hade han bara en "hängig" dag. Dock tyckte jag att han va "på" Aggish lite väl mkt idag när vi red.....det var han även i går när jag red med Jossan och Guiness....? Men ja, DET i sig är ju ingen grund för att det är något "fel" på honom ;-)

Han kändes i alla fall som vanligt att rida :-) Vi tog en ganska lugn tur idag eftersom jag kände mig lite "bakfull" av sömnbrist...va nästan yr i skallen faktiskt. Men turen gick bra ändå ;-)

Jag har också gjort klart vår aktivitets-tavla i stallet så nu ska vi se om vi kan få in lite rutiner där ;-)

Nu till det "hopplösa"......Elin slutar ju här nu. Hon ska börja plugga på fastlandet. Det kommer innebära att jag har Anna 2 dgr/v. Ni inser hur lite det är......Anna kan för det mesta 1 vardag och sen en dag på helgen,det är superbra men jag behöver någon som kan rida Biggi. Han är inte superenkel och det måste vara en trygg och rutinerad ryttare, en som är bestämd men ödmjuk i sitt sätt att bemöta Biggi....han är lite ängslig och osäker men kan samtidigt bli lite "busig" då han tycker att saker är för svårt.....då inser ni också möjligheterna till att kunna hitta en lämplig medryttare ;-) Förstår att det är en väldigt liten chans att hitta den som är intresserad....de som vill vara medryttare vill ha "5-kronors-hästar" och helst får de inte ens reagera på en stor sten i skogen, en fågel som fladdrar iväg, något annat plötsligt som råkar dyka upp......eller som härom dagen, de känner/hör men ser inget.....sådana hästar är ingen intresserad av....eller i alla fall inte här på ön ;-) Folk vill inte ha någon utmaning ;-) Så just nu sitter jag här och får lite stillsam halvpanik över framtiden, hur jag ska hinna med båda 2 varje dag....samt resten som ska skötas i stallet.

Det som ändå är positivt är att de troligen kan börja sova ut om nån månad vilket minimerar stalljobbet :-) Sen sa Felicia idag att hon kan hjälpa till att longera ifall jag inte hinner rida, det är också superbra :-)

Jag törs inte sätta henne på Biggi. Inte för att hon inte är "duktig"....mer för att han är SÅ himla känslig och ängslig och väldigt lätt freakar ut om han känner miiiinsta lilla osäkerhet hos ryttaren :-(

Men att Felicia kan longera är ju jättebra bara det i alla fall ;-) Han tar sig an Rox en hel del också och även om Rox också är en häst med lite tryck i så får hon i alla fall ingen härdsmälta som Biggi kan få ;-)

Well....det löser sig nog även om det just nu känns lite "hopplöst"....


Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer