Good feeling

Dressyrlektion idag. Jag är så himla glad och nöjd över min häst idag😍 Även om hon tyckte att det emellanåt var lite arbetsamt att aktivera inner bak så var det låååååångt ifrån de protester hon visade för 1 vecka sedan. Nu fanns det ju en anledning till protesterna då......

Jag är en äkta "Gillare"....alltså en Gill-elev om ni förstår. Vi synkar otroligt bra och pratar samma språk. Hon har sån känsla för hur Lizza fungerar som häst, att hon är väldigt känslig och man måste ta henne mjukt men bestämt.Det går inte att bara "braka på" och tro att man kan sätta "hårt mot hårt" för hon blir alldeles förtvivlad då.

Och nej jag förmänskligar inte henne, hon är ett sto och hon har så enormt stort hjärta och stor arbetslust att man inte FÅR vara FÖR tuff. Hon går alltid med på det man ber om och såklart är hon som alla andra hästar lat av naturen men ber man på ett tydligt sätt så är det inga problem.

Ja Gill är ju en väldigt mjuk(men bestämd)ryttare själv och rider inte alls på styrka. Jag har ju vuxit upp i den tyska ridstilen där man är rätt hård i sin ridning och sätter hårt mot hårt.....jag har helt fått lägga om ridning med Lizza för det går inte att rida henne så. Eller det finns väl INGEN häst som vill bli riden så men vissa går ändå med på det.

Nu ska vi jobba på att rida sluta på volt....eller skänkelvikning så vi aktiverar inner bak. Sen försöka behålla trycket bakifrån i travökning......eller inte "ökning" så utan att hon bjuder på ytter OCH är aktiv bak. Ja jag behöver inte förklara för jag vet att ni som läser här är normalbegåvade och nog fattar ;-)

Att jag rider henne ganska låg gör inget NU. Hon ska inte gå i "tävlingsform" utan kommer att komma upp bättre när jag lyckas behålla aktiviteten bakifrån så att hon kan växa uppåt framåt.

Hon var svettig och glad häst idag när vi var färdiga😍 Vi kommer att trimma för Gill sådär då och då.Vi har inte spikat dagar för det beror på när Gill har tid och jag e ledig men 2ggr/mån ska jag försöka få till i alla fall. Sen är det inte så många hoppträningar kvar i vår och då kan vi lägga mer tid på markarbetet hos Gill för då har hon mer tid.

Gill frågade mig vad jag hade för mål och det är såklart viktigt att veta. Mitt mål är att rida "dressyr" för att gynna hoppningen OCH för hennes hållbarhet i första hand.Sen går ju planen att ändra under resans gång om man vill men tävla dressyr regelbundet blir det nog inte. Jag har sagt att jag ska test-starta en P&R eller liknande BARA för att det är roligt,inget annat.

Nu ska jag chilla lite och sen åka bort och fika med sis...tror jag i alla fall....om hon e vaken och hemma.....eller rättare sagt tvärtom.....hemma och vaken ;-) Vi ska prata lite Curre.....;-)


Bästa Hästis :-) Lizza står som en prinsessa och det är helt obeskrivligt skönt att bara kunna lasta in och åka. Den ligger som ett strykjärn på vägen och Lizza står HELT still hela vägen-bästa bästa Hästis :-)

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229