Göra kaos.......

En smått kaosartad resa till Sofie igår...hahaha. Det började bra och slutade bra men där någonstans på mitten var det lätt lite kaos ;-)

Ann blir åksjuk....nu pratar vi inte "lite sådär" utan åksjuk som i illamående av att bara stå på ett ben....ja ni fattar ;-) På båten kunde hon inte gå runt utan minsta rörelse på båten så blir hon illamående...ni förstår vad detta innebär när man sätter sig i ett fordon...hahaha. Nä det är inte roligt men det roliga var att jag inte hade en aning om det?!? Hon har åkt med mig förut men aldrig nämnt att hon blir åksjuk så jag fattade ingenting när hon sa det. Men de andra gångerna har hon åkt med mig till typ träningen och då kör man ju väldigt lugnt och mjukt såklart. Men jag gör nog tydligen det över lag för som sagt har det aldrig varit tal om detta innan. Men nu när vi skulle åka långt så nämnde hon det och jag blev ju genast lite nervös över hur det skulle gå när vi skulle köra bil i typ.....15 tim.....

Men det gick jättebra och hon var själv förvånad över att det gick så himla bra...måste ju bero på att jag e en sån excellent bilförare....;-)

Vi konstaterade då vi nästan var i Gränna att vi fasiken skulle få ont om tid och som tur var hann vi med färjan till Visingsö 13.30 istället för 14.15....för då hade vi nog fått det lite körigt.

Ja men herre gud...den där färjan säger jag bara....vet inte vad de tror att de kör runt med men man var tvungen att "boka" för att få åka och det kostade 240:- ENKEL resa?!? Överfarten var väl typ som mellan Fårösund och Fårö...eller lite längre men i alla fall. Hur är det ens möjligt att de FÅR ta betalt?!? Skit samma...

I alla fall så hann vi prata lite,skriva papper och lasta. Roxan började med att gå på och sen kliva av igen lika fort....;-) Jaha, på med henne igen och igen med luckan. Sen åkte vi och det var hyffsat lugnt. MEN....när vi kom till färjeläget och fick stå still och vänta så trodde jag nästan hon skulle välta lastbilen?!? Sen körde vi på och då kaosade hon fullt och jag fick stå bak och knacka henne lite i pannan för att hon skulle lugna ned sig....man började ju fundera på hur detta skulle gå....vi hade ju lite mil att lägga bakom oss.....

Det var tur att Ann va med för hon va ko-lugn och sa till mig att andas ;-) "Ja vart ska hon ta vägen? Hon kommer ju ingenstans" sa Ann och det hade hon ju rätt i.

Men så fort vi bara fick köra av den där förbannade färjan och kom i rullning så blev det lugnt där bak och hon stod jättefint hela vägen ned till Oskarshamn.

Sen bestämde vi att INTE kolla till henne på överfarten.Bara helt onödigt att gå ned och störa henne för oavsett om hon var lugn eller inte så hade vi inte kunnat påverkade det i alla fall. Så vi tyckte det var bättre att låta henne vara ifred och hoppas på att hon nu va så trött att hon bara "sov" hela vägen över. Och det var nog precis vad hon gjort för hon rörde inte en fena på vägen hem till gården.

Lastade ur och boxade henne med hö och vatten. Sen släckte jag och gick och la mig....phuuuu.

I morse fick hon träffa Lizza ensam i hagen men Roxan fick inte komma i närheten av varken vatten eller hälsa på de andra i hagen bredvid ,-) Sen tog jag in Roxan och släppte ut Dollar till Lizzan och nu går Roxan ensam i lilla hagen bredvid-tråd-i-tråd. Det funkar kanon så där får de gå nu några dagar tills Dollar börjar andas igen ;-) Han vänjer sig och det komiska är att det är HAN som stimmar mest av alla...han som är valack ;-) Men det blir bra med tiden om de bara får vänja sig att stå inne tillsammans och gå bredvid varandra på dagarna.

Hon är dock så fet att man skäms....;-) Nä men hon ska verkligen bantas. Hon får va ifred idag och i morgon ska vi promenera och sen lägger vi upp en plan. Det är en himla balanserad häst och väldigt lik Lizza till min stora lycka. Roxan är dock en annan typ av häst, kortare i ryggen, mindre och mer byggd i uppförsbacke. Ganska exakt det jag ville ha ;-)

Hn är 163 nu och blir nog inte SÅ himla mkt större....kanske runt 165 gissar jag. Hon är fortfarande lite högre bak än fram vilket tyder på att hon fortfarande växer lite till men inte jättemycket.

I morgon försöker ja se om jag kan komma iväg och löshoppa Tina lite,tror att Frieda får följa med i så fall. Sen ska jag börja skura hela stallväggen på utsidan för att den ska kalkas igen, den ser bedrövlig ut och det gör så himla stor skillnad om man bara fixar till den.

Lizza vilar idag och i morgon klättrar jag henne. Ska åka bort en sväng till Qsan och hälsa på henne och ge dem kvällsmat eftersom sis är borta i kväll.

Kaatjiing ;-)


Gillar

Kommentarer

IP: 82.99.3.229