"Grå hår" blev mindre grå......

Den där fuxen ;-) Planen var idag att rida ut honom själv eftersom han funkar bäst då. Men sen kom Ida och jag vet att hon gärna har sällis när hon rider. Jag har inte velat rida Biggi tillsammans med henne förut eftersom han får sina knäppa ideér och jag vill inte att det ska smitta på Elliot när Ida rider eftersom hon ännu inte känner honom så himla bra....jag vill inte att Elliot ska skrämma henne bara för att Biggi smittar så att säga ;-) Så då rider jag oftast Aggish med Ida.Dock kändes han lite öm i vänster sida i länden vilket jag anade lite redan igår men då var han ändå väldigt fin att rida....men jag valde att vila honom idag och istället massera och behandla honom. Med andra ord fanns det bara Biggi att välja på.....;-)

Nu vet ju Ida att Biggi är en rackarunge....det är liksom ingen hemlis i stallet....hahaha. Men hon sa att det var ok att jag red Biggi så det gjorde vi.

Och jag är så glad och stolt över min gangster-fux för han skötte sig jättebra :-) Jäkligt mkt bättre än han gjort de senaste halvåret?!? Han gick FÖRST genom hela skogen helt utan trams....eller jo han stannade och började krångla och ville att Elliot skulle gå först men eftersom han gått nästan hela vägen framför så rappade jag till honom i röven 2 snabba och det tog han(?!?....lite aj i hjärtat) och traskade på med båda öronen rakt ut. Sen på vägen fick han gå bakom och även om han studsar lite hit och dit ibland så travade han på istället för att gå och trycka/bromsa hela tiden.

Jo jag vet att många tänker att "men rappa till honom, det är bara dumheter".....men jag tänker inte så. Jag är jäkligt bestämd och absolut att han kan få 2 snabba rapp i rumpan när jag känner att det är läge och funkar. Men den här hästen är helt beroende av mitt förtroende och bränner jag det så får jag börja om helt från början.....ointressant för min del!!!

Jag har valt att gå den här vägen för jag vill kunna be honom att lita på mig när det krävs och har han inte förtroende för mig då......då är han sorten som helt skiter i allt....så väl känner jag honom nu. Det är BARA jag som kan få ned honom på marken när han fasar ur, det är mig han lyssnar på och då kan jag inte hålla på och rappa honom så fort han har en annan åsikt. Han är också den typen av häst som stannar vänder på huvudet och tittar på mig när han känner sig osäker.....det är DÅ jag verkligen behöver den där tilliten för säger jag till honom att gå så gör han det.

Sen vet jag också att många saker han gör är hittepå men det genomskådar jag och det får han uppsträckning på också. Man måste hela tiden "se runt hörnet" med honom för uppstår det en "ny" situation där han får chans att spela ut så blir det en regler för honom, då är det hans nya grej tills man övertygat honom att han inte lyckas skrämma en ;-) Han gillar att skrämmas ;-) Eller det handlar såklart inte om att han vill skrämmas, han kollar läget om jag fortfarande går att lita på och om jag fortfarande "tar hand" om honom.

Aggish fick sin massage och fick gå runt och strutta lite i stallet som han ville. Han gillar det och han känner sig lite extra viktig när han får göra det ;-)

Han har lyckats riva sig under ögat också som ni ser. Det har hänt under natten och jag har ingen aning om varför eller hur det gick till.Dock är det bara hudskrap men otäckt nära ögat :-( Han har förmodligen slagit emot någonstans i ligghallen gissar jag.

Maken gör Sparris-paj(?!) Visste inte ens att det fanns....eller såklart det finns men jag har aldrig hört att någon gjort det men nu ska vi äta det i alla fall. En kompis till oss har sparris-odling så tillgången för oss är oftast god ;-) Dock hade han otur, som många andra, att sparrisen frös sönder härom natten så stor del av skörden blev såklart en förlust. Han producerar rätt mkt och hans sparris ligger faktiskt på faten hos hovet :-)

I natt är sista natten på den här korta snurran. Har sovdag i morgon och ledig på torsdag. sen jobbar jag 3 kvällar efter det. Det är alltid skönt när man går av på morgonen och vet att man är ledig, det är svårslaget ;-)

Nu chill en stund innan maten.

Kaatjiing ;-)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229